Plecarea lui Victor Ponta la Baku a ajuns pe surse la Cotroceni. Iohannis: Am aflat dupa ce a plecat

T.d. | 15.06.2015

Pe aceeași temă

Prezenta premierului la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku a fost criticata de presedintele Iohannis. Seful statului a spus luni ca a aflat pe surse faptul ca Victor Ponta va merge la Baku, acolo unde a fost surprins stand alaturi de liderul rus Vladimir Putin.

După respingerea moțiunii de cenzură depusă de PNL, vineri, premierul Victor Ponta a plecat la Baku, unde a participat alături de Vladimir Putin la deschiderea Jocurilor Europene, un eveniment boicotat de “liderii europeni cu greutate”.

Astazi, presedintele a reactionat semnaland din nou o lipsa de comunicare intre Palatele Victoria si Cotroceni.

Faptul ca prim-ministrul s-a dus la Baku l-am aflat din surse, dupa ce a plecat”, a spus Iohannis, precizand ca nu a discutat cu premierul in ultimele doua zile, potrivit Romania Libera.
 

Dupa motiune, Ponta a mers la Baku

După anunțarea căderea moțiunii, premierul Victor Ponta a declarat că e momentul ca Executivul să își vadă de treabă. ”Avem Guvern, avem majoritate, haideți să ne apucăm de treabă, toate celelalte lucruri le discutăm de luni”, a spus Ponta

Cu toate acestea, jurnaliștii de la Adevărul l-au surprins pe premier în tribuna oficială de la Baku, exact in spatele lui Vladimir Putin.

La Baku au fost prezenţi, în afară de Valdimir Putin și Ponta, Alecsandr Lukaşenko - autocratul Belarusului, liderul Turciei - Recep Erdogan și preşedinţii Serbiei şi Muntenegrului.
 

O greseala de politica externa, sustine Administratia Prezidentiala

In replica, Administratia Prezidentiala de la Bucuresti critica prezenta premierului la Baku.

Noi nu am fost informati (ca premierul Victor Ponta va merge la Baku – n.r.), prezenta premierului Romaniei, daca ma intrebati pe mine, mi se pare o greseala de politica externa”, a spus seful Cancelariei Prezidentiale, la Realitatea TV.

Potrivit lui Dan Mihalache, “sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare cand dam curs unor asemenea invitatii”, in contextul in care liderii europeni au anuntat ca vor boicota deschiderea Jocurilor Europene, din cauza problemelor pe care Azerbaidjanul le are cu respectarea drepturilor omului.
 

Iohannis l-a dezamagit pe Ponta

In weekend, premierul Victor Ponta s-a declarat dezamagit de Klaus Iohannis. Liderul PSD a declarat publicatiei L’Express ca l-a dezamagit decizia presedintelui de a sustine Partidul National Liberal.

Victor Ponta le-a spus jurnalistilor de la L’Express ca va demisiona daca va fi condamnat de Justitie.

Seful Guvernului a spus ziarul francez ca este "dezamagit" de seful statului.

In ultimele sase luni  a jucat rolul de arbitru de care tara avea nevoie. dar in ultimele zile a fost de o singura parte, cea a partidului sau. Cred ca a fost supus la o presiune mare din partea anturajului sau", a spus Ponta.

Astazi, premierul a primit o replica de la Iohannis.

Probabil dumnealui a înțeles că așteptările pe care le are electoratul de la mine sunt un fel de presiuni, dar într-adevăr mă simt obligat ca corupția din România să fie eradicată”, a punctat seful statului.

Nu este prima contradictie pe politica externa intre Palatele Cotroceni si Victoria. Cu o luna in urma, presedintele si premierul au avut un schimb de replici dupa ce Ponta a mers intr-un turneu in tari din Golf fara sa anunte Presedintia. Iohannis a reactionat, spunand ca Victor Ponta face politica externa “de capul lui”, iar premierul raspunzandu-i ca i se mai intampla sa mearga de capul sau si la Bruxelles, unde e bine primit.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22