Plangere penala fata de Sorin Oprescu. Primarul Capitalei, acuzat de apartenenta la grup infractional organizat

T.d. | 27.03.2015

Pe aceeași temă

Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a anuntat ca a depus vineri o plangere penala la DNA impotriva lui Sorin Oprescu. Primarul general al Capitalei este acuzat de apartenenta la un grup infractional organizat.

Alaturi de Oprescu, sunt vizati si oamenii de afaceri Dragos Bilteanu si Ioannis Papalekas, dar si unii angajati din Primaria Bucuresti, potrivit Romania Libera.

Primarul General şi cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi de de apartenență la un grup infracțional organizat, iar funcționarii publici și de abuz în serviciu pentru că ar fi refuzat să puna în executare hotărârea judecătorească de desfiinţare a clădirii Cathedral Plaza și de a proceda la demolarea imediată a acesteia și la refacerea parcului public existent anterior. 

"Grupul infracțional urmărește cu consecvență obținerea unui câștig material de circa 70 milioane euro, echivalent al valorii estimate a clădirii ilegale (conform informațiilor din piață), prin menținerea acesteia în ființă și eventuala sa punere în funcțiune, astfel încât aceasta să poată fi valorificată ulterior”, arata Arhiepiscopia Romano-Catolica in plangerea penala.

Conform sentinței civile nr. 2520/28.06.2012 pronunțată de Tribunalul Dâmbovița, Primarul General al Capitalei este obligat să emită actul administrativ de demolare a construcției construită ilegal în vecinătatea Catedralei Sf. Iosif. Însă până la formularea plângerii penale, acesta nu a înţeles să desfăşoare nici un act material de desfiinţare, nici măcar parţială, a clădirii auto-intitulate Cathedral Plaza. Singurul demers legal îndeplinit de Sorin Oprescu a fost emiterea, la 8 luni după decizia irevocabilă, în septembrie 2013, a unei hotărâri privind "Efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităților de desființare a construcției imobil de birouri Cathedral Plaza, estimarea costurilor și determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinătate”, mai arata sursa citata.

Vineri după amiază, în jurul ore 16:40,  Primăria Capitalei a emis un comunicat de presă în care susţine că "procedurile referitoare la Cathedral Plaza se desfășoară în conformitate cu prevederile legale, la acest moment existând mai multe proceduri judiciare în derulare, de finalitatea lor depinzând atât realizarea demolării clădirii cât și modalitatea efectivă în care această demolare se poate realiza".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22