Plan de 100 milioane dolari pentru limitarea efectelor epidemiei de Ebola, din Africa de Vest

T.d. | 01.08.2014

Pe aceeași temă

Un summit regional va avea loc, vinery, la Conakry, in capital Guineei. Liderii din Guineea, Liberia, Sierra Leone si Coasta de Fildes se intalnesc pentru a analiza situatia epidemiei de Ebola, care a ucis mai mult de 700 de persoane in Africa de Vest, conform AFP, citata de Hotnews.

Sierra Leone si Liberia au adoptat masuri stricte pentru a lupta impotriva acestei epidemii de febra hemoragica, de o amploare fara precedent, efort sustinut de un plan al Oganizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in valoare de 100 milioane dolari.

Directoarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan participa si ea la summit-ul de la Conakry unde va lansa acest plan impotriva Ebola. Chan a justificat aceasta "crestere a resurselor" prin "amploarea epidemiei", care atinsese pana in 27 iulie mai mult de 1300 de persoane, dintre care 729 au murit (339 in Guineea, 233 in Sierra Leone si 156 in Liberia) potrivit celui mai recent raport al OMS.

Oficialul a adaugat ca planul de 100 milioane dolari (75 de milioane de euro) include si trimiterea a "sute" de voluntari in ajutorul celor cateva sute aflati deja pe teren in zonele afectate. Confruntandu-se cu agravarea situatiei, autoritatile sporesc masurile de precautie in Africa si in alte parti ale lumii. . In Siera Leone a fost decretata joi stare de urgenta "pentru a ne permite sa luam masuri mai ferme" pe o perioada de 60- 90 de zile, a spus seful statului, Ernest Bai Koroma.
 

Expertii: Romania nu este in pericol

La noi, febra hemoragica nu este un pericol, dar orice epidemie de pe Glob trebuie sa puna autoritatile in alerta, a declarat pentru Radio Romania, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala, prof.dr.Adrian Streinu Cercel. Ministerul de Externe le recomanda cetatenilor romani sa evite pe cat posibil calatoriile in vestul Africii. 

Profesorul belgian Peter Piot,cel care a descoperit virusul, sustine intr-un interviu pentru France Presse, ca riscul de epidemie in Europa este foarte mic. Acesta explica faptul ca Ebola se transmite prin contact direct foarte apropiat, prin intermediul fluidelor corporale. 

Expertii americani se arata insa rezervati si precizeaza ca, pana cand nu va fi identificata fiecare sursa de transmitere,epidemia nu va putea fi controlata.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22