PLAGIAT PONTA. Ministrul Pop a desfiintat CNATDCU care trebuia sa verifice AZI plagiatul si a trimis Corpul de control. Decizia de desfiintare a aparut in MO

Fara Autor | 29.06.2012

Pe aceeași temă

În aceasta dimineata, Consiliulului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) deliberează privind un verdict legat de acuzaţiile de plagiat aduse lui Victor Ponta. Decizia este una contra cronometru deoarece, în cursul serii de ieri, Liviu Pop a declarat  că a dizolvat consiliul general al CNATDCU, iar in aceasta dimineata a trimis Corpul de control acolo. Decizia de desfiintare a Consiliului ar putea fi  publicata azi in Monitorul Oficial, trecut si el acum doua zile in subordinea Guvernului, caz in care decizia Consiliului va fi lovita de nulitate.

UPDATE. Decizia de desfiintare a Consiliului a fost publicata in Monitorul Oficial, potrivit Realitatea Tv.

 

UPDATE. Ministrul Pop s-a deplasat personal la CNATDCU, unde a declarat presei ca "am venit sa le spun cu subiect si predicat ca de acest caz se ocupa Consiliul National de Etica".

Reamintim ca in urma cu doua saptamini componenta Consiliului National de Etica a fost schimbata in totalitate, exact in preziua in care fostul ministru Ioan Mang, acuzat de plagiat, trebuia sa se prezinte pentru audieri. Consiliul de Etica a declarat in urma cu citeva zile ca nu a primit nicio sesizare pentru plagiatul lui Ponta si ca, oricum, are alte prioritati.

Doi dintre membri CNATDCU si-au transmis deja punctul de vedere si au anunţat care este verdictul lor în cazul acuzaţiilor de plagiat. Marius Andruh, preşedintele Consiliului, a declarat că "probele în favoarea plagiatului sunt colpleşitoare". Un alt membru Mircea Milea a precizat că e vorba de 130 de pagini luate din alte surse.
 
Liviu Pop a declarat, joi seara, ca se va forma un nou Consiliu

„Am adoptat un ordin de ministru prin care am schimbat regulamentul de funcţionare al consiliului. Ordinul l-am trimis către Monitorul Oficial şi va intra în vigoare odată ce este publicat. Mâine vom trimite adrese către toate universităţile pentru ca ele să propună oamenii care să facă parte din consiliu", a declarat Liviu Pop.

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

Victor Ponta a anunţat, ieri, pentru prima oară în presa străină, în cotidianul "El Pais" că va demisiona" dacă un for din Ministerul educaţiei îi va verdict de plagiat.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22