Petro Porosenko: Ucraina vrea sa aplice pentru statutul de membru UE in 2020

T.d. | 17.12.2014

Pe aceeași temă

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a declarat, miercuri, ca tara sa isi propune sa aplice pentru statutul de membru al Uniunii Europene in 2020. Liderul de la Kiev a facut declaratia la Varsovia, acolo unde a aratat ca Ucraina trebuie sa se indrepte catre integrarea in zona de securitate euro-atlantica, potrivit Hotnews.

Vorbind in plenul Parlamentului polonez, cu ocazia unei vizite oficiale, liderul ucrainean a aratat ca de indata ce va reveni la Kiev va trimite o motiune catre Parlamentul ucrainean propunand renuntarea la statutul de neutralitate. Liderul de la Kiev nu s-a referit direct la intrarea in NATO.

Astazi, in aceasta sala, am luat decizia ca tara mea se va reintoarce pe parcursul catre integrarea in sfera securitatii euro-atlantice”, a declarat Porochenko in ucraineana.

Drept urmare, de indata ce ma voi intoarce, voi depune o motiune in Parlamentul ucrainean pentru respingerea statutului de neutralitate al tarii mele”, a adaugat liderul de la Kiev.

Ucraina si-a modificat orientarea politica externa dupa criza din estul tarii si preluarea abuziva si ilegala a peninsulei Crimeea de catre Federatia Rusa. Prin urmare, dintr-un stat “prieten” al Moscovei, relatia Ucrainei cu Rusia s-a deteriorat constant, in mai putin de un an.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22