PERCHEZITII la sediile Aribus, fosta EADS, in Germania. Sunt anchetate contractele EADS cu Romania si Arabia Saudita

P.c. | 03.12.2014

Pe aceeași temă

Parchetul din Munchen a desfasurat mai multe perchezitii in sediile grupului Airbus, fosta EADS, fiind anchetate contractele legate de vanzarea de echipamente pentru securizarea frontierelor cu Arabia Saudita si Romania, relateaza Hotnews.


Parchetul a confirmat aceste perchezitii care au avut loc in octombrie. Si Airbus, fosta EADS, a confirmat existenta unei anchete a justitiei germane.
 

Suspiciunile de coruptie sunt legate de contracte de circa 3 miliarde de euro incheiate cu Arabia Saudita si Romania pentru echipamente care asigura securitatea frontierelor, potrivit sursei citate.
 

Parchetul din Munchen ancheteaza mai multe persoane iar aceste perchezitii au avut loc in sedii ale filialei germane a Airbus Defence and Space, la Ottobrunn si Unterschleissheim, in apropiere de Munchen, precum si in apropiere de Ingolstadt, Ulm si Friedrichshafen, in sudul Germaniei. Parchetul din capitala bavareza examineaza in prezent transferuri de bani in valoare de mai multe milioane de euro.

 

CITITI SI: Dosarul EADS: Elena Udrea, Ioan Rus si Gerhard Schroder ar fi implicati in negocierea si semnarea contractului - Huffington Post Germania


In 2009, grupul a obtinut un contract de circa doua miliarde de euro cu Arabia Saudita privind furnizarea de echipamente de supraveghere ultra-moderna pentru supravegherea celor 9.000 de km de granita ai regatului.
 

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, anunta la sfarsitul lui noiembrie ca "majoritatea persoanelor care au semnat contracte in licentele Microsoft e posibil sa apara" si in dosarul EADS si ca exista "comisii rogatorii in derulare cu colegi din statele europene si trebuie sa ne coordonam si cu ei".


Contractul pentru securizarea frontierelor Romaniei a fost atribuit concernului EADS fara licitatie, printr-o hotarare a guvernului Adrian Nastase, la o valoare de aproape un miliard de euro. 
 

Potrivit unor surse judiciare citate in luna iulie de agentia Mediafax, contractul "Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat" incheiat de Ministerul de Interne cu EADS Deutschland GmbH Ge a fost realizat in baza unor "intelegeri ascunse" legate de subcontractanti, cu rolul de a "derula mitele", care ajungeau la persoane din conduceea MI. Conform surselor citate, mita ajungea la persoane din conducerea MAI si cabinetul premierului de la acea vreme, respectiv Adrian Nastase.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22