Pentagonul: Armata SUA bombardeaza pozitii Stat Islamic in Siria

T.d. | 23.09.2014

Pe aceeași temă

Pentagonul a anuntat, luni, ca armata SUA si aliatii sau au efectuat pentru prima data raiduri impotriva pozitiilor grupului Stat Islamic (SI) in Siria, conform Hotnews.

"Pot confirma ca armata americana si fortele natiunilor partenere desfasoara o actiune militara contra teroristilor ISIS (Statul Islamic) din Siria cu ajutorul avioanelor de vanatoare, a bombardierelor si a rachetelor Tomahawk”, a afirmat purtatorul de cuvant al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, intr-un comunicat de presa.

Aceasta nu specifica unde au avut loc loviturile, dar potrivit New York Times, Raqa, care este centrul de facto al SI, a fost una dintre tinte, la fel ca si frontiera dintre Siria si Irak. 

Conform unor ONG-uri, Washingtonul a atacat din aer 20 de obiective controlate de teroristii SI in Siria, la Raqa.

Siria a fost informată de către SUA cu privire la loviturile americane efectuate pe teritoriul său împotriva organizaţiei Statul Islamic, a anunţat marţi Ministerul sirian de Externe, citat de AFP.

Declaratia nu spune nimic nici despre ce parteneri este vorba, dar New York Times scrie ca "au fost implicate mai multe tari arabe aliate". 

Presedintele Barack Obama a avertizat, in 10 septembrie, intr-un discurs solemn, ca isi rezerva dreptul de a lovi statul islamic, inclusiv obiective de pe teritoriul Siriei. 

SI este supusa zilnic bombardamentelor de catre armata americana in Irak, din 8 august. Presedintele Obama a autorizat aceste bombardamente pentru a sprijini armata irakiana si fortele kurde derutate de teroristii SI, grupare mai bine echipata si mai disciplinata. Datorita acestor lovituri, fortele irakiene si kurde au reusit sa castige mai multe locatii strategice.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22