PDL si PNL cer demisia Laurei Georgescu. Cele doua partide o acuza pe sefa CNA de partizanat politic

T.d. | 10.07.2014

Pe aceeași temă

Liderii grupurilor parlamentare ale PDL si PNL din Parlamentul Romaniei au adresat joi o scrisoare deschisa presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, prin care ii solicita demisia. Cele doua partide o acuza pe Laura Georgescu de partizanat politic, conform Realitatea.net.

Parlamentarii PDL şi PNL consideră că, din cauza comportamentului inacceptabil şi partizanatului politic autodeclarat, menţinerea în funcţia de preşedinte a doamnei Laura Corina Georgescu nu mai reprezintă nicio garanţie de imparţialitate şi profesionalism în supravegherea audiovizualului de către CNA. Mai mult, parlamentarii PDL şi PNL consideră că doamna Laura Corina Georgescu a adus şi aduce grave prejudicii de imagine acestei instituţii, decredibilizând-o, iar menţinerea domniei sale în funcţie pune sub semnul îndoielii toate deciziile pe care le va lua in viitor C.N.A.

Parlamentarii PDL şi PNL au precizat că, la începutul sesiunii parlamentare din toamnă, vor iniţia o propunere legislativă care să clarifice în Legea nr. 504/2002 a audiovizualului situaţiile şi condiţiile în care membrii C.N.A. pot fi revocaţi, atunci când aceştia nu mai îndeplinesc misiunea pentru care au fost învestiţi de către Parlamentul României.

Inregistrarile cu Laura Georgescu au declansat un scandal care a ajuns pana in Parlamentul Romaniei, unde sefa CNA a fost chemata la audieri in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor.

Parlamentarii PP-DD au sesizat DNA in legatura cu mai multe afirmatii facute de Laura Georgescu in aceste inregistrari difuzate de Realitatea TV.

In cele mai recente inregistrari, Laura Georgescu spune unor angajati ai CNA "Va belesc", iar o angajata a sustinut ca ar fi fost amenintata cu castrarea. 

In primele inregistrari, ea poate fi auzita cum vorbeste urat cu copiii participanti la un program de educatie alternativa.

Adevaratul scandal a izbucnit cand, in alte inregistrari, Laura Georgescu dezvaluie unui conlocutor ca protejeaza postul de televiziune Romania TV, care apartine deputatului PSD, Sebastian Ghita, pe care insa il gratuleaza cu apelativul "boul de Ghita", dar si cand s-a referit la presedintele Comisiei pentru Cultura a Senatului, Georgica Severin, drept "jigodie".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22