Patru vehicule blindate ale OSCE, incendiate de separatisti la Donetk. Organizatia spune ca nu se lasa intimidata

Fara Autor | 09.08.2015

Pe aceeași temă

Patru vehicule blindate ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au fost distruse într-un incendiu la Donețk, fief al separatiștilor proruși în estul Ucrainei, potrivit unui comunicat difuzat duminică de OSCE preluat de Agerpres.

 

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la un sediu al misiunii OSCE care monitorizează conflictul în estul separatist prorus.

 

„Patru vehicule blindate ale OSCE au fost distruse în cursul nopții într-un incendiu de natură criminală ce a vizat aparent reședința misiunii de monitorizare a OSCE la Donețk”, a anunțat organizația, mai scrie Agerpres.

 

Atacurile împotriva observatorilor OSCE s-au intensificat în ultimul timp în zona de conflict din Ucraina.

 

Potrivit comunicatului, organizația este de părere că scopul incendierii celor patru mașini lângă biroul OSCE este de a intimida misiunea, pentru ca aceasta să nu mai elaboreze rapoarte pe marginea evenimentelor din Donețk.

 

"Există, se pare, unii care nu doresc ca misiunea să raporteze despre ce se întâmplă în Donețk. Există unii care consideră că un atac violent asupra unor civili și bunurilor lor constituie un mijloc întemeiat pentru atingerea acestui scop", se spune în comunicatul prezentat de Agerpres.

 

Totodată, comunicatul precizează că răspunderea pentru asigurarea securității reprezentanților misiunii și bunurilor ei stă "pe umerii celor care dețin controlul în Donețk".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22