Patrimoniul cultural evreiesc

Mariuca Stanciu | 26.05.2009

Pe aceeași temă

Conferinţa Internaţională a Centrului de Studii Ebraice „Goldstein Goren“ al Universităţii din Bucureşti, ce va avea loc pe 28-29 mai la Sala de Consiliu a Facultăţii de Litere (Str. Edgar Quinet, nr. 5-7), va avea anul acesta ca temă Patrimoniul evreiesc – parte a patrimoniului universal şi naţional.

Vor participa istorici de artă şi arhitecţi, specialişti în domeniul artei sinagogale, al artei evreieşti, precum şi specialişti în restaurarea şi conservarea monumentelor, printre care Ilia Rodov, lector la Facultatea de Istoria Artei Evreieşti, Univ. Bar-Ilan, Israel, redactorul prestigioasei publicaţii Ars Judaica, Ariella Amar, directorul Centrului de Artă Evreiască al Univ. Ebraice din Ierusalim, Rudolf Klein, profesor la Univ. „St. Istvan“ din Budapesta, specialist în istoria arhitecturii, Rudy Marcovici şi Lucia Apostol de la Departamentul pentru Patrimoniu al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, precum şi cercetători de la Centrul de Studii Ebraice al Univ. din Bucureşti, Univ. „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Univ. „Al. I. Cuza“ din Iaşi, Univ. din Montpellier, Univ. Tel-Aviv, Institutul de Istorie a Religiilor (Academia Română), Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România etc. Multe dintre comunicări vor fi însoţite de material ilustrativ inedit.

Pe parcursul conferinţei va putea fi vizionată o parte a expoziţiei de fotografii documentare Culorile timpului, reprezentând faţete nebănuite ale sinagogilor din Moldova, realizată de Theodor Răileanu şi organizată de ICR Tel-Aviv. De asemenea, vor fi prezentate comunicări despre patrimoniul evreiesc din Franţa, Turcia sau Ungaria.

Lucrările conferinţei vor fi deschise de mesajul preşedintelui Traian Băsescu, şi de salutul dr. Aurel Vainer, preşedintele Federaţiei Evreilor din România. //

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22