Patriarhia Romana nu are nimic impotriva construirii unei moschei in Romania, dar asteapta ca Turcia sa respecte principiul reciprocitatii

T.d. | 29.07.2015

Pe aceeași temă

Patriarhia Romana nu are nimic impotriva construirii unei moschei in Romania, dar atrage atentia ca principiul reciprocitatii trebuie sa functioneze intre statele roman si turc, iar Bucurestiul asteapta sa primeasca un teren in Istanbul pentru un lacas de cult crestin-ortodox.

Patriarhia Romana stia inca din 2005 despre intentia de a fi construit un lacas de cult pentru comunitatea musulmana in Romania, sustine purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica.

Insa, el atrage atentia ca in aceasta chestiune trebuie respectat principiul reciprocitatii.

Patriarhia Romana a spus ca nu are nimic impotriva construirii lacasului de cult (pentru comunitatea musulmana – n.r.), dar ca trebuie respectat principiul reciprocitatii, respectiv sa primeasca un teren in Istanbul, in conditii similare”, a explicat parintele Constantin Stoica pentru Mediafax.

El a precizat ca Bucurestiul si Ankara poarta discutii, in prezent, pentru obtinerea unui teren la Istanbul de catre Patriarhia Romana.
 

Protocol pentru o moschee in Bucuresti

Secretarul de stat pentru Culte Victor Opaschi si muftiul Muurat Iusuf au semnat, marti, protocolul prin care Muftiatul Cultului Musulman din Romania primeste in concesiune un teren de peste 11.000 de metri patrati pentru construirea unei moschei in Bucuresti.

In documentul semnat de Opaschi si Iusuf se arata ca Muftiatul trebuie sa raporteze trimestrial stadiul lucrarilor de constructie.

E vorba despre un teren de 11.295 de metri patrati situat pe bulevardul Expozitiei, in sectorul 1 din Bucuresti, locatie in care Muftiatul Cultului Musulman urmeaza sa ridice o moschee.

Intrebat care sunt motivele care stau la baza aprobarii construirii acestei moschei, secretarul de stat pentru Culte Opaschi a declarat ca e vorba de o datorie istorica.

Lacasul de cult va avea o capacitate de circa 1.000 de locuri, un parc pentru copii, o fantana arteziana si un loc de ablutiune (spalare) si o sala de clasa pentru maxim 20 de copii care doresc sa studieze abecedarul religiei musulmane.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22