Parlamentul, criticat de Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis: Fiecare episod in care Justitia e blocata, un pas inapoi in recastigarea increderii publice. In final, Constitutia va prevala

T.d. | 31.03.2015

Pe aceeași temă

Intr-o conferinta de presa sustinuta marti seara, la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a criticat atitudinea Parlamentului fata de cererile Justitiei privind diferiti membri ai Legislativului.

Cea mai mare nemultumire a mea si cea mai mare restanta ramane modul in care Parlamentul continua sa trateze cererile Justitiei”, a spus liderul de la Cotroceni.

Iohannis a subliniat nevoia de integritate personala in politica.

Fiecare episod in care justitia e blocata inseamna un pas inapoi in recastigarea increderii publice. Despre politicienii suspectati de coruptie si fuga de justitie exista o proba pe care, daca nu o treci, nimeni nu te poate ajuta. E vorba de integritatea persoanala si nu se poate mima oricate incercari ai face”, a explicat Klaus Iohannis, subliniind ca “in politica, daca ai gresit grav, demisionezi”.

Presedintele s-a referit si la nemultumirea publica fata de atitudinea Parlamentului.

Asa cum a aratat votul din noiembrie, oamenii asteapta de la cei alesi o alta conduita. Electoratul va evalua si sanctiona aceste lucruri la vot. Inteleg si impartasesc supararea oamenilor care s-au saturat sa vada ca cei alesi au uitat in slujba cui sunt. Inteleg si dorinta unora de actiuni rapide si radicale pe termen scurt”, a spus seful statului.

Iohannis a facut din nou apel la consens.

In democratie nu poti rezolva insa un abuz cu un alt abuz si nu poti schimba comportamente cu forta. S-a mai incercat, de catre toate partile. Stim cu totii ce a iesit, un razboi al tuturor impotriva tuturor. Cine nu invata din lectiile istoriei e condamnat sa repete trecutul”, a continuat seful statului.

Schimbarea clasei politice si a mentatiltatilor e un proces de durata, dar care parea imposibil acum cateva luni, iar azi e inceput. Rezistenta la schimbare e primul semn ca se intampla. Daca ramai ferm in respectarea Constititutiei, Constitutia va prevala”, a incheiat Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22