PARLAMENT Dezbateri asupra BUGETULUI pe 2015. PNL voteaza IMPOTRIVA, UDMR va decide dupa dezbateri

P.c. | 19.12.2014

Pe aceeași temă

Camera Deputatilor si Senatul dezbat, vineri, in sedinta comuna, proiectul bugetului de stat pe anul 2015, in prezenta premierului Victor Ponta. Parlamentarii PSD vor vota proiectul de buget pe 2015 pe motiv ca este unul "sanatos", in timp ce cei de la PNL au anuntat, vineri, in plenul Parlamentului, ca nu-l sustin deoarece este un buget "nerealist, mincinos", iar UDMR va decide dupa dezbateri, relateaza Hotnews.
 
 
La dezbaterile generale asupra bugetului de stat, deputatul PSD Viorel Stefan a declarat ca proiectul de buget artata ca Guvernul s-a tinut de cuvant si finanteaza toate masurile la care s-a angajat si cuprinde cresteri la toate domeniile cheie: sanatate, educatie, aparare."Primul-ministru a venit cu un buget sanatos, sa-l votati cu gandul la cei care ne-au trimis aici si mai putin cu gandul la rafuielile politice", a afirmat Viorel Stefan.
 
 
Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a spus ca are "o profunda dezamagire" fata de proiectul de buget si o "profunda ingrijorare" fata de modul in care va arata viata romanilor daca acest buget va fi adoptat. "Acest buget este o improvizatie de la un capat la altul, este nerealist, neprofesionist si mincinos, este un plagiat marca Ponta a celui din 2014 si este chiar mai rau. Ne spulbera orice speranta de mai bine. Grupul PNL va vota impotriva acestui proiect croit iresponsabil", a spus Nicolaescu.
 
 
Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu a spus ca bugetul "stimuleaza evaziunea" si nu stimuleaza mediul de afaceri, ducand la taierea locurilor de munca. "PDL nu va vota, pentru ca este un buget impotriva romanilor", a spus Ialomitianu.
 
 
 
 
Senatorul UDMR Alexandru Vegh a aratat ca a fost un timp insuficient pentru studierea acestui proiect de buget, iar UDMR va decide cum va vota in urma dezbaterilor din plenul reunit.
 
Deputatii apartinand minoritatilor vor vota acest proiect de buget, a anuntat si deputatul Adrian Merka.
 
 
Pe de alta parte, premierul Victor Ponta le-a spus parlamentarilor, dupa ce opozitia a criticat bugetul de stat pe anul 2015, ca nu raspunde "nici la jigniri, nici la insulte" si ca ii roaga pe membrii Parlamentului sa voteze pentru ca Romania sa aiba "cat mai curand si cat mai bun un buget". "Vreau sa rog toti membrii Parlamentului ca, dupa discutiile politice, sa sprijine ministrul Finantelor in discutiile pe amenadmente si cat mai curand si cat mai bun sa avem un buget pentru Romania. Ideea ca nu avem buget, cu siguranta, este cea mai rea dintre toate", a spus Ponta, la sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.
 
 
"Vreau sa multumesc tuturor membrilor Parlamentului care au luat cuvantul, sa confirm faptul ca nu voi raspunde nici la jigniri, nici la insulte, sa multumesc domnului Nicolaescu care m-a ajutat la constructia bugetului pe 2014, pentru ca erati ministru atunci si cred ca in acelasi fel putem sa lucram respectandu-ne in viitor. Spun inca o data ca multumesc pentru votul din comisii, acolo unde a fost aproape unanimitate in anumite situatii", a mai spus Victor Ponta.
 
 
 
 
Camera Deputatilor si Senatul urmeaza sa inceapa, vineri dupa-amiaza, dezbaterile pe articolele proiectului de buget pe 2015, iar votul final este programat pentru duminica.
 
 
Sedinta este condusa de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Potrivit lui Tariceanu, la lucrarile Parlamentului si-au inregistrat prezenta 421 de deputati si senatori, 148 fiind absenti.
 
 
Comisiile de buget-finante din Camera Deputatilor si Senat au adoptat, joi, proiectul bugetului de stat pe 2015, cu doar doua voturi "impotriva" si o abtinere, cu unele amendamente, dupa trei zile de dezbateri.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22