Orice apropiere a NATO de granitele ruse va atrage masuri de raspuns, sustine Kremlinul

Tudor Despina | 08.10.2015

Federatia Rusa sustine ca orice apropiere a infrastructurii militare a NATO de granitele sale va antrena masuri de raspuns. Reactia Moscovei vine dupa ce Londra a anuntat ca va disloca un numar de militari in flancul estic al Aliantei.

Pe aceeași temă

 

Prezent, joi, la reuniunea ministeriala a NATO de la Bruxelles, ministrul britanic al Apararii a anuntat o intarire a prezentei militare a Londrei in flancul estic al Aliantei.

 

Trupele noastre vor veni in ajutorul aliatilor nostri din flancul estic al NATO, statelor baltice si Poloniei. Aceasta face parte din politica noastra privind o prezenta mai persistenta in partea estica a NATO pentru a raspunde oricarei alte provocari sau agresiuni ruse”, a aratat Michael Fallon, citat de Agerpres.

 

O replica nu a intarziat sa vina de la Moscova, acolo unde purtatorul de cuvant al Kremlinului a descris situatia drept regretabila.

 

Falsul pretext despre o amenintare imaginara care ar proveni din partea Rusiei este tocmai acel gen de camuflaj destinat sa mascheze planurile de extindere a NATO in continuare inspre granitele noastre”, a spus Dmitri Peskov, oficialul rus aratand ca “acest procest nu este unul nou, el durand de zeci de ani”.

 

In aceste conditii, a continuat purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, “orice planuri de apropiere a infrastructurii militare a NATO de Rusia vor antrena masuri de raspuns pentru a restabili paritatea necesara”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22