Organizatia Transparency International cere abrogarea modificarilor aduse Codului Penal

F.m. | 14.12.2013

Pe aceeași temă

Organizatia Transparency International a cerut, vineri, abrogarea imediata a noilor amendamente la Codul Penal adoptate marti de Parlamentul Romaniei, modificari care ii scuteste pe presedinte, dar si pe deputati si senatori de acuzatiile de coruptie, in timpul exercitarii mandatului, informeaza ziare.com.

Potrivit unui comunicat postal pe site-ulTransparency International, aceste masuri risca sa deschida drumul politicienilor corupti sa actioneze cu imunitate.


Totodata, organizatia considera ca dezbaterea pe aceasta lege a fost ascunsa de public, iar societatea civila nu a fost consultata inainte de votarea modificarilor.

Transparency International mai cere ca toate schimbarile aduse legislatiei, precum cele referitoare la imunitatea parlamentarilor in fata acuzatiilor de coruptie sa fie dezbatute transparent cu societatea civila inaintea votarii: "Daca va face acest lucru, Romania va evita uriasul protest national si international fata de aceasta noua lege".

"Cu acest prilej, subliniem faptul ca acest Cod Penal trebuie sa fie revizuit si imbunatatit, inainte de a intra in vigoare, in luna februarie 2014", se mai arata in comunicat, organizatia transmitand ca va monitoriza cu atentie situatia in viitor.



Anterior, Transparency International transmisese, joi, ca membrii Camerei Deputatilor au votat pentru a deveni "cetateni cu drepturi mai egale" decat restul cetatenilor tarii, printr-o actiune fara precedent in Romania post-comunista, incalcand normele elementare de bun simt, valorile democratice si legile statului de drept.

De asemenea, si Camera Americana de Comert din Romania (AmCham Romania) a criticat lipsa continua de transparenta a Parlamentului si de consultari cu oamenii de afaceri din Romania.

Sursa: ziare.com.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22