Orasul Comarnic arata CA DUPA BOMBARDAMENT, sustine primarul Dorian Botoaca: Din cauza cumnatului lui Victor Ponta si a firmei Euroconstruct

T.d. | 17.02.2015

Pe aceeași temă

Orasul Comarnic arata de doi ani “ca dupa bombardament”, a declarat primarul Dorian Botoaca. Edilul sustine ca situatia a fost cauzata de lucrarile efectuate de firma cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Hertanu,  firma Grossman, dar si de Euroconstruct.

”Din cauza cumnatului lui Ponta, de la firma Grossman, și din cauza firmei Euroconstruct, Comarnicul arată de doi ani ca după bombardament. Contractul început în ianuarie 2012 trebuia finalizat în februarie 2014. Suntem în februarie 2015 și nici după un an nu sunt realizate. Eu, ca inginer constructor, vă spun că nici 70% din lucrări nu sunt realizate și sunt și prost făcute. Au montat conducte pentru canalizare de 250 mm peste tot, deci conductele pornesc de sus cu această dimensiune, iar spre vale, trebuia diametrul mărit, pentru că este canal colector. Apele preluate de pe versanți intră în canalul colector și pot fi sparte conductele colectoare”, a spus primarul Botoacă, pentru Romania Libera.

Primarul acuza ca pierde bani din cauza acestor firme: “”din cauza lor, nu pot termina contracte de modernizare cu termene de finalizare în august 2015 și pierd 4 milioane de euro, bani europeni. Din cauza lor, sunt pierduți acești bani”, spune Botoaca.

”Numai că localnicii mă bombardează pe mine cu presiuni, în loc să fie revoltați pe cei de la Consiliul Județean, că ei au făcut așa-zisa licitație și au dat lucrările către Herțanu și Euroconstruct”, a mai declarat primarul din Comarnic.

Firma SC Hidro Prahova SRL, care a semnat contractul cu firmele Grossman și Euroconstruct, pentru realizarea rețelei de canalizare din Comarnic, este deținută în proporție de 70% de CJ Prahova, iar 30% se împart între orașele și comunele din județ, în procente de 1-2%.

SC HidroPrahova SRL a achiziţionat circa şapte pachete de lucrări publice pentru canalizare, alimentare cu apă şi epurare apă, valoarea contractelor depăşind 100 milioane lei. Din aceste fonduri alocate lucrărilor, peste 50% ar fi fost deturnate.

În acest dosar, sunt cercetați cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, omul de afaceri Sebastian Ghiță, deputatul Vlad Cosma și tatăl său, fost șef al CJ Prahova, Mircea Cosma.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22