ONU Rusia BLOCHEAZA infiintarea unui tribunal international pentru anchetarea doborarii zborului MH17 in Ucraina

P.c. | 30.07.2015

Pe aceeași temă

Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU, a blocat prin veto rezolutia de infiintare a unui tribunal independent care sa ancheteze doborarea zborului Malaysian Airlines 17 in Ucraina si sa stabileasca cine este responsabil pentru moartea celor 298 de pasageri, relateaza Hotnews.


Olanda, Malaezia si Australia au cerut formarea unui tribunal international independent care sa clarifice aceasta situatie, acest tribunal urmand sa reprezinte si o modalitate de a constrange Rusia sa coopereze mai mult cu anchetatorii si sa se implice in gasirea vinovatilor. 
 

Doua treimi dintre pasagerii avionului doborat erau cetateni olandezi, alti 27 erau australieni. Potrivit unui comunicat al Kremlinului din 22 iulie, Putin a "explicat pozitia Rusiei privind initiativele premature şi contraproductive ale unor tari, inclusiv ale Olandei, referitoare la infiintarea unui tribunal international". Comunicatul a criticat de asemenea relatarile politizate ale presei privind tragedia aviatica.

 

CITITI SI: Un an de la doborarea cursei MH17 in estul separatist al Ucrainei. Nimeni nu poarta raspunderea pentru cele 298 de victime
 

Un raport al Consiliului de Securitate al Olandei privind cauzele tehnice ale prabusirii MH17 va fi prezentat, intr-un cerc restrans, pe data de 10 august. Varianta publica a acestui document va aparea, cel mai probabil, in luna octombrie.

 

Aeronava Boeing a fost doborata, cel mai probabil de o racheta sol-aer. Guvernele de la Kiev si Moscova se acuza reciproc de atacul asupra cursei civile. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22