Omul Elenei Udrea, controversatul Marin Anton, l-ar SUSTINE pe Victor Ponta in turul doi

T.d. | 06.11.2014

Pe aceeași temă

Partidul Miscarea Populara (PMP) este una dintre formatiunile politice care nu si-au exprimat o pozitie oficiala privind sustinerea unui candidat in turul II al alegerilor prezidentiale. Totusi, semnalele din teritoriu arata ca liderii locali ai PMP il vor sustine pe Victor Ponta (PSD), potrivit stiripesurse.

Am pierdut ideea că dreapta va câştiga. Dacă giurgiuvenii care stau în frig în case, nu au căldură şi au votat 61 la sută Ponta, ce să mai, am pierdut ideea că dreapta va câştiga. Mâine suntem la Snagov în discuţii şi, personal, cred că PMP nu va negocia cu nimeni şi va rămâne ca fiecare să comunice în teritoriu cam ce doreşte să se întâmple în organizaţia lor. Eu pot să spun că la Giurgiu mai repede stau de vorbă cu liderii PSD decât cu cu cei ai ACL, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele organizaţiei judeţene a PMP Giurgiu, deputatul Marin Anton.

Deputatul PMP sustine ca doar prezenta de 11 milioane de voturi l-ar salva pe Iohannis.

Cei de la PSD au două experienţe triste când au plecat favoriţi şi s-au trezit perdanţi a doua zi dimineaţă. Dacă şi a treia oară s-ar întâmpla acest lucru, nu am cuvinte. Un singur lucru ar da peste cap asta, să vină peste 11 milioane de oameni la vot şi ăia care vin în plus faţă de ce au venit acum, în primul tur, sunt anti-Ponta”, a încheiat Marin Anton

Liderul PMP a tinut chiar sa ii felicite pe primarii PSD din Giurgiu pentru mobilizarea exemplara pe care au avut-o in judet pentru Victor Ponta.
 

Cine este Marin Anton

Fostul deputat PNL a reusit să iasă nevătămat din avalanşa de anchete penale de la RAFO Onesti. Anton a devenit apoi un personaj discret, ocupând funcţiile de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, iar în ultimele guverne Boc pe cea de secretar de stat în ministerul Mediului, a fost şef al PDL tocmai la Giurgiu şi apropiat al taberei Elena Udrea din partid, potrivit Realitatea Tv.

Numele său a apărut în diverse scandaluri şi controverse, de la privatizarea unei fabrici a Buzău, la afaceri cu statul, exploatări agricole imense în judeţul Giurgiu.

In 2007, s-a alaturat grupului Stolojan care a format PLD, fuzionat apoi cu PD. Inainte de caderea guvernului Ungureanu, in aprilie 2012 si-a dat demisia din functia de secretar de stat la Mediu si din PDL si s-a inscris in PNL, unde a devenit vicepresedinte la Giurgiu.

Marin Anton a luat cu el la PNL mai multi primari din zona. Acum i-a parasit pe liberali si a plecat spre Partidul Miscarea Populara.
 

Avere de milioane de euro

Conform unei estimări a revistei Forbes din 2010, Marin Anton, care a ajuns, în acelaşi an, secretar de stat la Ministerul Mediului şi Pădurilor după ce ocupase o funcţie similară în Ministerul Transporturilor, are o avere de opt-nouă milioane de euro. Marin Anton avea, în octombrie 2010, potrivit cotidianului "Gândul", 2,2 milioane de metri pătraţi de pământ, scrie Mediafax.

"Afacerea sa constă în tranzacţii cu terenuri, din 2005, democrat-liberalul tranzacţionând în principal bunuri imobiliare (terenuri şi păduri). Anton deţine în acest moment 2,2 milioane de metri pătraţi de teren", scriau cei de la "Gândul", într-o analiză publicată în 12 octombrie 2010.

Conform unei declaraţii de avere datând din iunie 2010, când încă se afla la Transporturi, Marin Anton a încasat în 2009 şi 2010 dividende de 810.000 de lei, a primit 2,3 milioane de lei de la trei firme la care este acţionar şi pe care le-a împrumutat şi a depus în bănci 1,11 milioane de lei. Dividendele au fost încasate de la firmele V&V Trading Company şi VVTC Euro-Construct, iar împrumuturile au fost restituite de aceste două firme şi societatea VVTC Euroglass.

El a cumpărat, de la numirea sa în funcţie în Ministerul Transporturilor, la finele lunii ianuarie 2009, un teren intravilan de 2.400 metri pătraţi în Sectorul 2 din Bucureşti şi un teren cu destinaţie agricolă de 87.500 metri pătraţi în Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, care se adaugă celor 220 de hectare deţinute anterior, în judeţele Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Prahova şi Buzău. Secretarul de stat era, în 2010, proprietarul a 170 de hectare de teren extravilan, 33 de hectare de teren forestier, un hectar intravilan şi 8,7 hectare cu destinaţia teren agricol. Toate suprafeţele sunt deţinute de secretarul de stat singur ori împreună cu soţia acestuia şi sunt amplasate în judeţele Ilfov, Călăraşi, Giurgiu, Prahova şi Buzău, dar şi în sectoarele 2 şi 6 ale Capitalei.

Demnitarul avea la acel moment şi un depozit de 590.000 de lei la BCR (în februarie 2009 valoarea soldului era de un milion lei), două conturi la Raiffeisen Bank, de 1.000 de euro (faţă de 7.600 de euro din prima declaraţie) şi de 12.423 de dolari (faţă de 11.300 dolari). În plus, Anton are alte două depozite, unul deschis la Raiffeisen Bank în 2009 (595.000 lei) şi un altul la Volksbank, de 524.000 de lei, deschis în 2010.

Totodată, familia Anton deţinea trei apartamente în Bucureşti, cu o valoare impozabilă totală de 340.000 de lei, şi o casă aflată în construcţie, cu o valoare de aproape 1,5 milioane de lei.

În octombrie 2009, Marin Anton declara, pentru "Gândul", că "dacă ai bani, nu mai eşti tentat de banii statului". Demnitarul PDL spunea că de mult nu mai ştie ce-i fac afacerile. "De o parte se ocupă nevastă-mea, de alta cumnaţii. Eu îmi petrec o mare parte din timp la minister şi vă spun că am ajuns până aici din pasiune", afirma Anton.

El susţinea că, deşi propria soţie "îl pisează" să renunţe, el insistă, pentru că are un proiect de dus la bun sfârşit. "Am promis unor oameni de la PDL Ilfov că-l voi duce la bun sfârşit, le-am promis, iar eu, pe unde am fost, m-am implicat foarte mult, să ştiţi", a precizat Anton, care s-a declarat totodată convins de faptul că, dacă în administraţie ar veni mai mulţi oameni de afaceri, ar fi mult mai bine.

"De ce să ne ascundem după deget? Se poate spune că, dacă ai bani, nu mai eşti tentat de banii statului", afirma Anton.

În iunie 2011, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că s-a autosesizat din presă în legătură cu averea lui Anton şi că îl verifică pe acesta.

Ulterior, ANI il acuza pe deputatul PMP Marin Anton de incompatibilitate, aratand intr-un comunicat ca demnitarul a avut concomitent si functia de titular al unei intreprinderi individuale.

Totodata, intelectualul Adrian Papahagi si-a dat demisia din PMP ca urmare a racolarii lui Marin Anton. Papahagi a denuntat, la acea vreme, venirea in partid a unor figure controversate.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22