Omar Mahmoud, fratele lui Omar Hayssam, a fost prins in Turcia si extradat in Romania

P.c. | 30.03.2015

Pe aceeași temă

Omar Mahmoud, fratele lui Omar Hayssam, a ajuns in custodia Politiei Romane fiind prins in Turcia si extradat in cele din urma in Romania. Pe numele sau exista un mandat de executare a unei pedepse de 5 ani de inchisoare, pentru ca l-a ajutat pe fratele sau, Omar Hayssam, sa fuga din Romania, relateaza Hotnews.

 

"Persoana in cauza a fost condamnata la data de 07.10.2014 de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la 5 ani de inchisoare cf.  art. 33 al. 2 lit. a din Legea 535/2004, privind prevenirea si combaterea terorismului", informeaza un comunicat al Politiei Romane.


Fratii lui Omar Hayssam au fugit din Romania, inainte ca ICCJ sa-i condamne la 5 ani de inchisoare
 

Mukhles si Mahmoud Omar, cei doi frati ai lui Omar Hayssam, au fost dati in urmarire in seara zilei de 8 octombrie, dupa ce magistratii au emis mandatele de executare a pedepsei pe numele lor. Cei doi au fost condamnati la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru ca l-au ajutat pe Omar Hayssam sa fuga din Romania. Ei au fost dati in urmarire dupa ce Politia a constatat ca au plecat din tara inainte ca instanta sa pronunte condamnarea.

 

Dupa ce au aplicat procedura si i-au cautat pe cei doi in Timisoara, unde se afla resedinta lui Mukhles, respectiv la adresa din Bucuresti a lui Mahmoud Omar, politistii i-au dat pe cei doi in urmarire internationala. Surse judiciare au declarat ca tot in data de 8 octombrie s-a solicitat Curtii de Apel Oradea emiterea unor mandate de urmarire internationala pe numele celor doi, deoarece existau informatii potrivit carora acestia au pararit teritoriul Romaniei inainte ca instanta sa se pronunte.

 

CITITI SI: Fratii lui Omar Hayssam AU FUGIT DIN Romania inainte ca instanta sa pronunte condamnarea. Ei au fost dati in urmarire
 

Potrivit politistilor, exista date conform carora Mukhles se afla in Israel, in timp ce Mahmoud a iesit din tara la 3 octombrie, cu patru zile inainte sa fie condamnat, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier.

 
Odata cu Mukhles si Mahmoud Omar a fost condamnat definiv, la sapte ani de inchisoare, si Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul careia ar fi fugit Omar Hayssam. Tartoussi a fost insa prins de politisti si incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba.

 

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au schimbat sentinta primita de cei trei in prima instanta, la Curtea de Apel Oradea, care a dispus achitare lor, in 8 octombrie 2012.
 

CITITI SI: Inalta Curte ii condamna DEFINITIV pe fratii lui Omar Hayssam la inchisoare CU EXECUTARE
 

La sfarsitul lunii noiembrie 2007, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) l-au trimis in judecata pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul careia ar fi fugit Omar Hayssam din tara. Mukhles si Mahmoud Omar au fost acuzati ca, in perioada 23-30 iunie 2006, au planificat si inlesnit iesirea frauduloasa din Romania a lui Omar Hayssam, desi cunosteau ca sirianul a fost trimis in judecata pentru acte de terorism.

 

Omar Hayssam a fost condamnat la la 23 de ani si 4 luni de inchisoare



Saptamana trecuta, Omar Hayssam  a fost condamnat la 23 de ani si 4 luni de inchisoare pentru complicitate la terorism si infractiuni economice, dupa contopirea celor trei pedepse definitive pe care acestea le avea si dupa aplicarea prevederilor noului Cod Penal.
 

CITITI SI: Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani de inchisoare pentru TERORISM si infractiuni economice. Decizia este DEFINITIVA

 

Omar Hayssam a fost condamnat initial la o pedeapsa de 39 de ani de inchisoare, in trei dosare instrumentate de DIICOT, insa pedepsele au fost contopite ajungand la 23 de ani.

 

Hayssam a primit, initial, 20 de ani de inchisoare pentru rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, 16 ani pentru inselaciune in dosarul "Volvo" si trei ani pentru frauda in speta "Foresta Nehoiu".


Hayysam a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare, in lipsa, in februarie 2008, pentru implicarea in rapirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, in luna martie a anului 2005, la Bagdad, 


In dosarul "Volvo", Omar Hayssam a fost condamnat la 16 ani de inchisoare, in mai 2010, de catre Tribunalul Bucuresti.

 

Hayssam mai avea o condamnare definitiva, de trei ani de inchisore, in dosarul "Foresta Nehoiu". Acesta este acuzat ca a incheiat contractul de privatizare a societatii Foresta SA Nehoiu din judetul Buzau, iar apoi, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie, a dispus vanzarea activelor societatii.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22