Olosz Gergely, senator UDMR, acuzat de trafic de influenta, renunta la mandat: Sunt atacat de cei care vor sa faca rau UDMR

Fara Autor | 13.05.2013

Pe aceeași temă

Olosz Gergely (UDMR) si-a anuntat luni demisia din Senat, in plenul camerei parlamentare. Senatorul UDMR de Covasna a explicat ca demisioneaza din cauza "campaniei de compromitere" purtate impotriva sa in ultima perioada, o campanie prin care se urmareste de fapt compromiterea Uniunii.
 

 

"In ultimele saptamani si luni, a inceput o campanie la nivel national impotriva UDMR si a persoanei mele, in legatura cu o investitie din judetul Covasna. Sunt atacat pentru ca fac ceea ce m-au insarcinat sa fac locuitorii din acea zona, sa cream industrie si locuri de munca. In realitate, cei care ma ataca nu vor sa loveasca in mine, ci urmaresc sa faca rau UDMR.

Din acest motiv, dupa o profunda cumpanire, am hotarat sa demisionez astazi, renuntand la mandatul de senator. Sunt convins ca procedand astfel, limpezesc situatia. Uniunea nu va mai putea fi atacata pentru ca unui senator al ei i se aduce acuzatia ca si-a dorit sa creeze locuri de munca", a declarat Olosz Gergely de la tribuna Senatului.

El a precizat ca i-a informat de decizia sa pe presedintele UDMR, Kelemen Hunor, pe presedintele organizatiei judetene si pe liderul grupului parlamentar, si ca s-a intalnit cu primarii localitatilor din circumscriptia sa electorala, carora le-a adus la cunostinta situatia creata si motivele deciziei luate, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, i-a luat apararea colegului sau si a acceptat demsia sa.

"Olosz Gergely, senator UDMR de Covasna, mi-a adus la cunostinta ca doreste sa renunte la mandatul sau. I-am ascultat argumentele si le-am acceptat. Sunt de acord cu afirmatia ca atacurile impotriva sa tintesc si UDMR, aducand prejudicii Uniunii. De aceea, aprob decizia pe care a luat-o. In ultimii ani, Olosz Gergely a facut mult pentru prosperitatea economica a zonei Covasna, pentru a atrage acolo noi investitori, pentru crearea de locuri de munca. Intentia sa este de a continua aceasta activitate de acum inainte in calitate de om de afaceri, iar eu ii doresc mult succes in aceste eforturi", a declarat Kelemen Hunor.

Olosz Gergely, fost presedinte ANRE in perioada 2007-2008, a fost trimis in judecata in luna octombrie a anului trecut. El este acuzat de trafic de influenta, alaturi de patru reprezentanti ai unor firme, pe care i-ar fi ajutat sa obtina contracte oneroase, cerand in schimb peste 500.000 de euro si 400.000 de lei.

Dosarul se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sursa: ziare.com.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22