O ziarista a televiziunii Russia Today DEMISIONEAZA in semn de protest fata de MINCIUNILE difuzate cu privire la tragedia aviatica din Ucraina

T.d. | 18.07.2014

Pe aceeași temă

O ziaristia postului TV Russia Today (RT) si-a anuntat, vineri, demisia, denuntand “minciunile” televiziunii rusesti de stiri in limba englenza, apropiata de Kremlin. Jurnalista acuza, in mod special, propagarea de informatii false despre tragedia aviatica din estul Ucrainei, unde un avion de linie a fost doborat de o racheta, cauzand moartea a 298 de oameni, informeaza AFP, citata de Hotnews.

"Am demisionat astazi de la RT. Am un profund respect pentru multi oameni din echipa dar eu sunt pentru adevar", a scris pe contul sa de Twitter ziarista Sara Firth, care lucra pentru biroul din Londra.

Acest anunt a venit dupa o serie de tweet-uri pe contul sau in care denunta "minciunile" televiziunii, lansata in 2005 de Kremlin cu mijloace financiare importante si cu obiectivul declarat de a contracara televiziunile occidentale.

Ziarista a inceput sa critice deschis RT in momentul in care un blogger a acuzat-o pe reteaua sociala pe o colega a sa, Polly Boiko, ca "accepta bani pentru a difuza minciunile lui Putin" legate de prabusirea avionului malaiezian.

"Ce am difuzat?", a raspuns Boiko.

"Minciuni", a replicat Sara Firth, intervenind in conversatia de pe Twitter.

"Lucram efectiv pentru Putin. Ni se cere in fiecare zi, daca nu sa ignoram complet adevarul, cel putin sa-l deformam", a adaugat ea.

Televiziunea de stiri este acuzata constant ca ofera informatii denaturate, in special de la inceputul crizei din Ucraina, acuzatii dezmintite de RT.

In martie, o ziarista americana a Russia Today a demisionat in direct pentru a protesta fata de modul in care era relatat conflictul din Ucraina.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22