Norica Nicolai, ATAC la Victor Ponta: Numirea DIRECTA a procurorilor sefi, prejudiciu pentru Justitie. Ar putea fi considerata o NERESPECTARE a angajamentelor

Fara Autor | 30.03.2013

Pe aceeași temă

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai spune intr-o declaratie remisa vineri presei ca "nerespectarea procedurilor convenite cu reprezentantii Comisiei Europene cu privire la numirea procurorilor sefi (ai Parchetului si ai DNA) ar dovedi de fapt ca politicienii romani nu sunt interesati de a clarifica situatia MCV, ci doar de numirea fara respectarea nici unui fel de criterii a acestor persoane". Norica Nicolai a facut aceste declaratii dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat vineri ca a renuntat la procedura de selectie a candidatilor si ii va desemna pe sefii de la DNA si Parchetul General saptamina viitoare, dupa consultari cu CSM si presedintele Basescu.

 



Aceasta este prima reactie publica a unui lider PNL in chestiunea numirii sefilor DNA si Parchetului General, numire asumata de Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei.

”Ignorarea procesului de selecţie prin agreerea de către anumiţi lideri politici a unor persoane pentru aceste poziţii ar constitui un prejudiciu semnificativ pentru justiţia din România. Cred că doar existenţa unor criterii transparente poate asigura numirea pentru aceste funcţii a unor persoane profesioniste şi independente politic. De aceea, părerea mea este că, în procesul de numire a procurorior-şefi, România ar trebui să se consulte cu reprezentanţii Comisiei Europene în legătură cu existenţa şi menţinerea acestor criterii de selectie convenite, intrucât posibilitatea numirii directe ar putea fi considerată o nerespectare a angajamentelor luate de statul român şi ar risca să contureze ideea interesului clasei politice de a controla justiţia”, a spus Nicolai.

Reamintim ca premierul Victor Ponta a preferat sa-si asume interimatul la Ministerul Justitiei dupa demisia Monei Pivniceru (sustinuta de PNL). PNL nu a avut pina acum nici o pozitie legata de pierderea acestui minister-cheie in procedura de numire a sefilor la DNA si Parchetul General.

Mai mult, PNL nu reactionase pina astazi nici la informatia ca premierul Victor Ponta, interimar la Justitiei, renunta la procedura initiata de Mona Pivniceru si va face propunerile dupa consultarea CSM si a presedintelui Traian Basescu, fara consultarea USL si nici la aceea ca propunerile lui Ponta ar putea fi Laura Codruta Kovesi (DNA) si Tiberiu Nitu (Parchetul General).

In schimb, au avut reactii dure citiva realizatori ai Antenei 3, precum Dana Grecu si Mihai Gidea.

Citeste si  Victor Ponta, la Antena 3, cu Dana Grecu si Radu Tudor: Nu EXCLUD nici un nume la DNA in afara de Daniel Morar. Nu primesc lectii de ANTIBASISM . Vezi dialogul dintre premier si cei doi moderatori

 

Mircea Badea: Daca o pui pe Kovesi, te iau de guler si te dau cu capul de birou

l-a atacat pe Victor Ponta în emisiunea ”În gura presei” promiţând ca dacă  premierul o va numi pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA, el personal se va duce la Guvern, va da uşa de perete, îl va apuca pe Ponta de guler,  îl va da cu capul de birou şi-l va da afară.

”Tu, Victor Ponta ai ajuns prim-ministrul României după ce a căzut guvernul Ungureanu pentru că au ieşit oamenii în stradă. Apoi, te-ai cocoţat pe 7,4 milioane de voturi şi tot nu ai fost în stare să-l dai jos pe ”perdeluţă” îsta de Băsescu.”

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22