Noi PRESIUNI asupra Chisinaului: Liderul Gagauziei AMENINTA cu declararea independentei, daca Moldova semneaza Acordul de Asociere cu UE

T.d. | 06.06.2014

Pe aceeași temă

Bascanul Gagauziei, Mihail Formuzal, a declarat, vineri, ca regiunea pe care o reprezinta isi va declara independenta, daca autoritatile de la Chisinau vor decide semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana, potrivit UNIMEDIA, informeaza Romania Libera.

"În realitate, vrem să rămânem în hotarele Republicii Moldova cu statutul actual autonom. Dar Guvernul de la Chişinău promovează o politică de divizare a țării. Autoritățile centrale doresc aderarea Republicii Moldova la NATO şi UE. Noi şi populația din Transnistria ne opunem acestei idei", a declarat başcanul Mihail Formuzal.

"Noi producem vinuri şi produse agricole care ulterior sunt vândute în Rusia. Nu le vom putea vinde în UE. Dacă Rusia ne taie cordonul ombilical, vom fi distruşi. Prin urmare, în cazul în care Guvernul moldovean va încheia cu orice preț Acordul cu UE, noi ne vom proclama independența", a mai afirmat Formuzal.

Într-un referendum organizat în luna februarie, locuitorii din regiunea autonomă găgăuză s-au pronunţat masiv în favoarea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Vamală susţinută de Rusia, dar şi a independeţei regiunii, iniţiativă criticată dur de autorităţile de la Chişinău, arata sursa citata.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22