Nicusor Dan, presedintele USB, strange semnaturi pentru demiterea primarului orasului Bucuresti, Sorin Oprescu

P.c. | 31.07.2015

Pe aceeași temă

Nicusor Dan, presedintele Uniunii Salvati Bucurestiul (USB), a prezentat un bilant al celor 7 ani de mandat ai primarului Capitalei, Sorin Oprescu, si a formulat 15 motive pentru care bucurestenii ar trebui sa semneze pentru demiterea acestuia. Dan va organiza o campanie de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum in acest sens, incepand din septembrie.

 

"Strangerea de semnaturi va demara la inceputul lunii septembrie, iar pana atunci USB va obtine autorizatiile necesare pentru amplasarea corturilor si va lua legatura cu asociatiile cetatenilor nemultumiti de actuala administratie din Capitala. Demersul nostru, printr-un efort mare la nivelul voluntarilor USB, va fi sa reusim sa constientizeze cat mai multi oameni problemele din  Primarie, sub mandatul lui Oprescu. Fac un apel catre grupurile de cetateni care sunt active in apararea interesului zonei in care locuiesc sa se alature USB in aceasta actiune", a declarat Nicusor Dan, conform Hotnews.


Cititi cele 15 motive pentru care bucurestenii ar trebui sa semneze pentru demiterea lui Sorin Oprescu sunt: 


"1. Trafic. Bucurestiul se afla intre primele 10 orase din lume in privinta aglomerarii traficului, si primul din Uniunea Europeana. Investitiile in infrastructura de transport au fost facute de ochii lumii, fara sa rezolve problema traficului in ansamblu. Primaria a permis constructia excesiva in centru, care a sufocat si mai mult orasul. Orasul e paralizat la primii stropi de ploaie. Exista locuri permanent aglomerate.

2. Poluare. Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana, conform unui studiu ale Agentiei Europene a Mediului, desi este un oras practic fara industrie.

 

CITITI SI:  Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, fondeaza un partid politic: Uniunea Salvati Bucurestiul (USB)


3. Cea mai urata capitala europeana potrivit revistei Tourism Review.

4. Patrimoniul construit. Comitetul International pentru Monumente si Situri condamna distrugerea patrimoniului arhitectural al Bucurestiului.

5. Coruptia din primarie. Un numar mare de functionari din primarie au fost arestati: consilierul personal al lui Sorin Oprescu, directorul Directiei Infrastructura, directorul Directiei Relatii Publice, doi sefi de servicii de la Directia Juridica, fostul director al RADET, fostul director al RATB, alti functionari.

6. Cheltuirea aberanta a banului public. Ceasuri aurite de 70.000 euro bucata, gherete de 40.000 euro bucata, jardiniere de 4000 euro bucata, vopsirea pistelor de biciclete 150.000 euro/km, intretinerea unui km de sosea cu 500.000 euro / an x km sunt doar cateva exemple.

7. Lipsa transparentei. Cetatenii nu au acces la sedintele Consiliului General, in ciuda dispozitiei exprese a legii. Cetatenii nu au acces la facturile primariei, la contracte. Anual, 100 milioane de euro nu au o destinatie precizata in bugetul primariei.

8. Haos si ilegalitate in administratia Bucurestiului. Sute de autorizatii ilegale: Inspectoratul de Stat in Constructii a blocat recent emiterea oricarei autorizatii de construire in Bucurestii Noi. Decizii judecatoresti incalcate. Zeci de mii de dosare de retrocedare nefinalizate. Nu exista un cadastru al Bucurestiului, nu exista nici macar un cadastru al proprietatilor publice ale municipalitatii. Nu exista nici macar o harta completa a strazilor si a numerelor postale ale imobilelor din Bucuresti.

9. Spatiile verzi continua sa dispara din Bucuresti, desi Legea interzice schimbarea destinatiei lor. In iunie 2011 Sorin Oprescu anunta ca a finalizat Cadastrul verde al Bucurestiului. Nu numai ca nu a fost finalizat nici pana azi, dar inventarierea spatiilor verzi private nici nu a inceput. In documente oficiale Municipiul Bucuresti afirma ca harta Cadastrului verde de pe site-ul primariei nu are valoare juridica.

10. Falimentarea RADET. In 7 ani de mandat al lui Sorin Oprescu, datoria RADET a ajuns de la 170 milioane euro la 900 milioane euro, suma echivalenta bugetului anual al Municipalitatii. Fara investitii in reteaua de incalzire termica, subventia anuala de 150 milioane de euro nu face decat sa acopere pierderile din retea. In ciuda falimentului evident, in martie 2013 Oprescu promitea ca bucurestenii nu vor mai plati caldura. Singura strategie a lui Sorin Oprescu a fost stergerea datoriei de 900 milioane euro mascata in preluarea ELCEN de catre RADET. Sorin Oprescu nu are deci o solutie in conditiile in care bucurestenii risca sa ramana fara caldura la iarna.

11. Falimentarea RATB. Conturile RATB sunt poprite de ANAF. Nu au existat investitii in RATB in cei 7 ani de mandat ai lui Sorin Oprescu. RATB este ineficient pentru ca nu s-au alocat benzi unice de transport, pentru ca majoritatea mijloacelor de transport nu au aer conditionat si sunt murdare. RATB a fost amendat de Protectia Consumatorului pentru conditiile proaste oferite calatorilor.

12. Zero interes pentru dezvoltarea economiei. In 7 ani nu exista niciun investitor atras de politica de dezvoltare a primariei. In programul electoral din 2008, Sorin Oprescu promitea investitii in parcuri tehnologice.

13. Zero interes pentru pietele agroalimentare. In situatia in care marea majoritate a pietelor agroalimentare au disparut sau au fost privatizate, cu cresterea considerabila a pretului tarabei deci a produselor, nicio politica a primariei pentru piete publice cu preturi mici pentru producatorii directi.

14. Zero interes pentru prevenirea cutremurului. La un cutremur de magnitudinea celui din 1977, mii de oameni vor muri in Bucuresti. Masurile luate pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic sunt minimale, la alibi.

15. Zero interes pentru sprijinirea parintilor. Intr-un oras cu un buget de 2 miliarde de euro pe an, nu exista nicio preocupare pentru asigurarea necesarului de crese si gradinite de stat, pentru spatii scolare suficiente pentru invatarea intr-un singur ciclu si pentru programe after school, pentru locuri de joaca acoperite
."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22