Nicolas Sarkozy, noi critici la adresa UE

P.c. | 23.11.2014

Pe aceeași temă

Nicolas Sarkozy, fostul presedinte francez  continua seria de critici la adresa UE,=. Sarkozy a declarat recent ca puterile Uniunii Europene ar trebui reduse la jumatate, UE trebuind sa pastreze agricultura, industria si cercetarea in timp ce restul domeniilor ar trebui sa ramana sub autoritatea statelor membre ale UE, relateaza ziare.com 


Afirmatia face parte dintr-o serie de critici aduse de Sarkozy la adresa UE, sperand sa fie ales, saptamana viitoare, in functia de sef al Partidului Conservator francez, noteaza Reuters.

Dupa ce, in urma cu cateva saptamani, a propus ca Franta sa nu mai fie inclusa in spatiul Schengen, Sarkozy a venit cu mai multe initiative eurosceptice, destul de rare in randul politicienilor de varf ai Frantei.

"Vreau sa eliminam jumatate din puterile actuale ale Europei", a declarat fostul lider francez, adaugand ca mai multe domenii cheie trebuie sa ramana sub umbrela UE, cum ar fi agricultura, industria si cercetarea. "Restul trebuie inapoiat statelor membre", a subliniat el.

 

CITITI SI: Nicolas Sarkozy isi anunta REVENIREA in politica franceza


De asemenea, in opinia lui Nikolas Sarkozy, Comisia Europeana (CE) ar trebui sa nu mai aiba autoritatea de a formula proiecte de legi europene.

Comentariile fostului presedinte francez vin in sprijinul declaratiilor din ultima perioada ale premierului britanic David Cameron, care, de asemenea, a cerut limitarea puterilor Uniunii Europene. 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22