Neamtu, despre demisia lui Morar: Este o dovada a modului in care USL ii 'recompenseaza' pe profesionisti. Dar si Traian Basescu are partea lui de vina

Fara Autor | 05.04.2013

Pe aceeași temă

Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, considera ca demisia lui Daniel Morar din fruntea Parchetului General este o dovada a modului in care USL ii "recompenseaza" pe profesionisti. Dar si Traian Basescu are partea lui de vina, Neamtu acuzandu-l de "pasivitate".

"In primul rand trebuie spus ca sub regimul USL din nou se confirma faptul ca un profesionist care a excelat intr-o institutie cruciala pentru statul de drept, in loc sa fie recompensat sau promovat, este obligat sa se retraga. Asta este semnificatia retragerii lui Daniel Morar de la varful Ministerului Public.

Acuzam nu doar cinismul politicienilor de la PNL si PSD, de la care nu aveam asteptari, ci si pasivitatea cu care Traian Basescu a acceptat propunerile lui Ponta", a declarat Neamtu pentru Ziare.com.


Liderul Noua Republica avertizeaza ca prin acest "troc politic" independenta justitiei romane este in pericol.

"Deocamdata, propunerile existente pentru procurori sef nu ne dau garantia continuarii procesului de independenta a magistratilor in relatia cu politicul, stim cat de puternice au fost ingerintele politicului", a mai spus Neamtu.

El si-a manifestat speranta ca CSM-ul nu va accepta propunerile premierului Ponta, solicitand ca, in aceasta situatie, "Traian Basescu sa ii respinga pe Teodor Nita si Laura Codruta Kovesi".



Vineri, Daniel Morar a anuntat ca a cerut CSM sa revoce detasarea lui in functia de procuror general interimar.

"Am aflat ca sunt pe cale sa generez o mare problema constitutionala", a comentat Morar declaratiile facute de premier, dar si de presedintele Traian Basescu joi seara.

"Am decis sa pun capat carierei mele in fruntea Ministerului Public", a anuntat el, transmitandu-le procurorilor alaturi de care a lucrat, dar si judecatorilor, care au participat la batalia anticoruptie data in ultimii ani de catre magistrati ca le este "profund recunoscator" si ca le cere "sa pastreze aceeasi atitudine" in continuare.

De asemenea, Daniel Morar a cerut Comisiei Europene "sa manifeste aceleasi standarde de exigenta, aceleasi criterii ca si pana acum".

Sursa: ziare.com

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22