NATO va construi un centru de comanda in Romania

P.c. | 24.01.2015

Pe aceeași temă

NATO  va construi mai multe centre multinationale de comanda, in 2015, in Romania, Bulgaria, Polonia si in tarile baltice. Anuntul a fost facut de Ministerul lituanian al Apararii, relateaza ziare.com

 

"Am reusit sa atingem obiectivele stabilite de Comitetul militar NATO - crearea unor centre multinationale de comanda in Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, Romania si Bulgaria", a spus vineri seful Statului Major lituanian, generalul Jonas Vytautas Zukas, cand s-a intors de la o reuniune NATO desfasurata la Bruxelles.
 

"Centrul multinational din Lituania nu va fi doar un element de disuasiune, ci si o capabilitate de comanda si control pentru fortele aliate din Lituania, in caz de necesitate, contribuindu-se astfel la consolidarea apararii noastre", a adaugat generalul Zukas.

 

CITITI SI: NATO analizeaza noua doctrina militara a Rusiei


La inceputul lunii septembrie 2014, la summit-ul NATO din Tara galilor, tarile membre au decis implementarea unui plan de raspuns rapid pentru intarirea apararii colective a Aliantei.
 

Presedintele de atunci Traian Basescu a anuntat ca Romania va avea pe teritoriul ei o structura de comandament NATO functionala, in contextul crizei din Ucraina. "Vom avea o structura de comandament NATO. In documentele care nu sunt destinate publicitatii, Romania figureaza ca fiind stat care va oferi facilitati pentru un comandament NATO de dimensiuni acceptabile, dar noi stim ca unul dintre comandamente va fi pe teritoriul Romaniei. Prin adoptarea Planului de actiune s-a decis prezenta NATO pe teritoriul statelor de la frontiera de est a NATO, inclusiv pe teritoriul Romaniei", a declarat fostul sef al statului. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22