NATO: Rusia mobilizeaza noi trupe si armament la granita cu Ucraina

T.d. | 30.07.2014

Pe aceeași temă

Numarul trupelor rusesti si al armamentului la granita cu Ucraina este in crestere, ajungand la “mult peste 12.000”, a declarat, miercuri, comandantul trupelor NATO in Europa, generalul Philip Breedlove, citat de Reuters, conform Hotnews.

"Ne uitam la materialele care se misca din interiorul districtului militar central rusesc catre zona Rostov, unde se aduna, se intalnesc, se antreneaza si se misca catre granita, si ii vedem peste granita", le-a spus comandantul NATO in Europa reporterilor de pe aeroportul Pristina, dupa o vizita facuta trupelor NATO din Kosovo.

Totodata, observatorii OSCE au inceput miercuri o misiune de supraveghere la doua puncte de control de la frontiera ruso-ucraineana in sudul Rusiei, a anuntat Ministerul rus pentru Afaceri Externe, potrivit AFP.

"Supravegherea punctelor de control Donetsk si Goukovo va fi asigurata de catre 16 observatori OSCE timp de 24 de ore", a aratat ministerul intr-un comunicat de presa.

"Nu este exclus ca observatorii sa fie pusi in pericol" de continuarea luptelor, in apropiere, intre fortele guvernamentale si separatistii pro-rusi din estul Ucrainei, a avertizat ministerul.

Invitandu-i pe observatorii OSCE la punctele de control, Moscova incearca sa raspunda acuzatiilor de la Washingtonului si Kiev, potrivit carora aceste puncte de frontiera sunt folosite pentru trecerea luptatorilor si livrarea de echipamente militare catre insurgentii pro-rusi, conform sursei citate.

Pentru Moscova, misiunea OSCE este "o dovada in plus a bunavointei Rusiei, care vrea sa promoveze detensionarea conflictului intern din Ucraina".

Misiunea se va limita insa la monitorizarea unei parti a frontierei dintre Rusia si Ucraina, si nu la supravegherea intregii frontiere.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22