Narcisa Iorga: Sloganul `Lasati orice speranta, voi cei ce intrati aici!` se potriveste perfect pentru CNA. Cum se desfasoara sedintele

Bernard Noghiu | 19.02.2014

Pe aceeași temă

Narcisa Iorga, membra a CNA, intr-un articol postat pe site-ul despreaudiovizual.ro, afirma ca celebrul text al lui Dante, pe care acesta l-a pus pe poarta Infernului, se potriveste perfect pentru CNA. Intr-un amplu material, Iorga reda mai multe fragmente din discutiile din sedintele CNA care arata clar ce se intampla in cadrul acestei insitutii platita din bani publici, dar care a devenit un loc unde sunt aparate doar anumite interese.

Printre altele, autoarea articolului arata ca 7 membri ai CNA fac orice ca sa evite discutarea amenzii aplicate B1 TV, prin discutii juridice eronate, dovedind inca o data ca „nu cunosc legislatia in baza careia functioneaza, facandu-se de ras intr-o sedinte care, spre nefericirea lor, e publica“.

Narcisa Iorga ii prezinta pe toti cei 7 membri ai CNA, cu un mic istorica, pentru o mai clara informare a cititorilor ei. Acestia sunt, conform articolului publicat:

- Cristina Trepcea (fost jurnalist PRO TV și fost purtător de cuvânt al lui Adrian Năstase, care încheie în acest an al doilea mandat de membru CNA, la propunerea PSD; și-l dorește enorm și pe cel de-al treilea);

- Răsvan Popescu (fost jurnalist BBC și fost purtător de cuvânt al lui Victor Ciorbea, Radu Vasile și al lui Emil Constantinescu; a început anul trecut cel de-al treilea mandat de membru CNA propus de PSD; primele două mandate au fost la propunerea președintelui Emil Constantinescu, respectiv a PNL; a pierdut la Curtea de Apel procesul cu ANI, care l-a declarat astă-vară în conflict de interese);

- Christian Mititelu (fost director BBC România, declarat anul trecut incompatibil de către ANI; propus de PNL);

- Radu Călin Cristea (fost jurnalist Europa Liberă, propus de PNL);

- Monica Gubernat (propusă de PSD),

- Lorand Turos (propus de UDMR)

- Laura Georgescu, președintele CNA (fost jurnalist PRO TV, propusă de PSD).

Acestia sunt si cei care au votat aplicarea amenzii de 70.000 de lei postului B1 TV, ne informeaza Narcisa Iorga.

In continuare, membra CNA explica cum s-a desfasurat sedinta in care, „in cea mai mare parte a timpului, s-a discutat despre blogul meu. Noua preocupare a președintelui CNA este cum să facă imposibilă publicarea pe blogul despreaudiovizual.ro a informațiilor pe care le furnizez. Nu cine se înjură, se bate și își arată chiloții în direct, nu ale cui drepturi la imagine sunt încălcate, și nici câte articole din legea audiovizualului se încalcă în fiecare minut: important e ca eu să nu mai public pe blog ce se întâmplă în CNA. Această instituție, prin rolul pe care-l are, merită ca oamenii despre care scriu să revină la sentimente mai bune față de lege. Nu trebuie decât să aibă bună credință și să o aplice. Nu le cer imposibilul.Nu e nevoie să se victimizeze, nici să înceapă vânători de vrăjitoare. Trebuie doar să se respecte pe sine și pe cei care nu gândesc la fel ca ei. Cei care gândesc altfel nu trebuie reduși la tăcere, fie ei jurnaliști sau membri ai Consiliului. Atitudinea de zbir a președintelui CNA e toxică nu doar pentru instituție, ci și pentru societate, incluzând aici și clasa politică. A început cu imprimarea acronimului CNA pe fragmentele din emisiunile analizate în cadrul ședințelor publice ale Consiliului, pentru a identifica mai ușor locul de unde am imaginile. Asta s-a întâmplat încă de joia trecută. Nu e nici un secret: imaginile sunt vizionate și analizate de CNA în ședințe publice“.

In acelasi material, Narcisa Iorga reda discutiile din cadrul sedintei, atat in fragmente audio, cat si prin redactarea interventiilor membrilor CNA.

Toate aceste matriale pot fi gasite pe site-ul despreaudiovizual.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22