Nanism

Tia Serbanescu 23.11.2013

De același autor

Terenul de la Nana (Călărași) cumpărat de Ioana Băsescu s-a dovedit mănos – au răsărit deja câteva comisii parlamentare de anchetă – dar și minat: dnii Ponta și Antonescu și-au pierdut pacea și prietenia înfruntându-se pe marginea lui. Despre marea comisie de anchetă cerută și anunțată de dl. Ponta – șeful de facto al Parlamentului – premierul a mințit: „am vorbit la telefon cu Crin și a fost de acord” iar dl. Antonescu a dezmințit: „nu am vorbit cu Ponta despre anchetarea lui Băsescu”. Cei doi s-au întâlnit pentru a lămuri lucrurile: „a fost o neînțelegere, Crin credea că e vorba de altă comisie” a mințit dl. Ponta din nou.

Crin (care a luat și el credit pentru casă) a lipsit însă de la asumarea pe descentralizare enervându-l pe dl. Ilie Socru: „dacă Antonescu se supără prea tare, atunci o să-i spun două lucruri”. Ei, atunci și Crin o să-i zică vreo două. „PNL nu-și permite să nu accepte comisia” a zis socrul mic întrucât „comisia se face și fără PNL și o să-i spunem lotul nana”. Nanism politic. „De ce nu fac plângere la Parchet”, s-a mirat dl. Băsescu. Simplu: nu-i interesează adevărul ci scandalul. „În USL e competiție între Ponta și Antonescu, cine e jupânul alianței” a zis președintele. Degeaba.

Jupânul e Felix. Așa că a venit timpul ca evazioniștii, corupții, hoții, cei care și-au dosit averile (apropo, unde-o fi averea dlui Ilie Sârbu? Zicea c-a trecut-o pe numele Dacianei dar nu-i acolo) și securiștii să facă ordine (nu și justiție) în țara asta. Tandemul Ponta-Felix e mai unitar decât cuplul pasional Ponta și Crin – pe care dl. Băsescu l-a ales din nou: „măcar nu minte toată ziua, amândoi sunt două belele, incompetenți și cu reputație proastă dar Ponta e mai lipsit de caracter” iar dacă dreapta nu se unește rapid, „Ponta și Antonescu vor juca prezidențialele în doi”. Și cine le cântă?

Amândoi joacă leapșa pe furate – și numai pe stânga: Crin a supralicitat atacând pe extrema stângă cerând demisia imediată a președintelui „pentru că a vorbit despre bunăstarea propriei familii” jignind astfel sărăcia și nevoile și neamul vegetal al lui Crin. Mare caracter! Fidel socialismului. Che mizeria! Ca să nu fim invidioși pe atenția acordată Ioanei B, ANAF a trimis contribuabililor scrisori prin care se invită la ei acasă ca să verifice dacă nu cumva au evaziune prin locuință sau ceva de impozitat. Așa-i de sărbători: inspectorii fiscali devin colindători care bat la ușă urându-ne (de ce ne-or urî atât?) tradiționalul: ne dați ori nu ne dați, sunteți impozitați.

Articol publicat si pe site-ul curentul.ro.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22