M.R. Ungureanu, despre evenimentul organizat de Victor Ponta la 3 ani de la venirea la putere a guvernului USL: Teatru ieftin. PNL nu va da curs unei asemenea inscenari

P.c. | 27.04.2015

Pe aceeași temă

Mihai Razvan Ungureanu, senator al Romaniei, a declarat ca evenimentul organizat de PSD la 3 ani de la motiunea de cenzura care a produs caderea guvernului pe care il conducea e un motiv in plus pentru ca PNL sa incerce sa preia guvernarea. Ungureanu a precizat ca PNL nu va da curs invitatiei premierului de a participa la aceasta intalnire.

 

'Daca asta este politica pe care poate sa o faca un guvern cu pretentii de responsabilitate, e jalnic. E un motiv in plus pentru ca PNL sa faca tot ceea ce ii sta in putinta pentru a prelua puterea. Inca unul dintre motive, desi sunt altele mult mai temeinice', a declarat Ungureanu, citat de Hotnews.
 

El considera ca acest eventiment este 'un teatru ieftin': 'PNL deja s-a pronuntat asupra acestei chestiuni. (...) Colegii pe care ii am si alaturi de care sunt onorat sa lucrez sunt oameni mult prea decenti ca sa dea curs unei asemenea inscenari, teatru ieftin', a adaugat Ungureanu.
 

Victor Ponta: Acum 3 ani guvernul unui regim abuziv si corupt a fost inlocuit

 

Premierul Victor Ponta i-a invitat pe parlamentarii care au votat acum trei ani motiunea de cenzura care a dus la schimbarea guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu sa participe luni la un eveniment pe aceasta tema, ce va fi organizat la Palatul Parlamentului. 'In urma cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic in istoria post-decembrista a Romaniei - guvernul unui regim abuziv si corupt a fost inlocuit, gratie mecanismului democratic al motiunii de cenzura, de o coalitie a partidelor din opozitie. A fost prima (si singura) data cand o astfel de schimbare s-a produs in Romania democratica - motiuni de cenzura au mai fost votate (cazul Boc), dar schimbari de guvern au fost doar o singura data - acum 3 ani! De aceea, ii invit pe toti parlamentarii care au votat motiunea pe 27 aprilie 2012 sa participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul '3 ani de la inceputul sfarsitului regimului Basescu-MRU-Predoiu'. Evenimentul are loc de la ora 18,00, la sala I.I.C. Bratianu', a scris Ponta duminica pe blog.

 

CITITI SI: Parlamentarii care au semnat moţiunea contra guvernului Ungureanu, invitati de premierul Ponta la o intalnire

 

Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Ionut Stroe, a anuntat in aceeasi zi ca partidul pe care il reprezinta nu va participa alaturi de PSD la evenimentul anuntat de premierul Victor Ponta: 'E limpede pentru toata lumea ca nu putem participa, alaturi de PSD, la un asemenea eveniment. Si motivele sunt foarte multe. OUG 55 (n.r. - privind traseismul politic) este una dintre temele care despart agendele celor doua partide. Ba, mai mult decat atat, incerc si fac un efort sa aduc aminte, de exemplu, de legea Rosiei Montana apropo de perioada USD, de rolul marginal pe care PSD-ul l-a atribuit PNL-ului in ecuatia vechii guvernari, de pozitiile diferite pe care le avem in legatura cu justitia in aceasta tara, de votul prin corespondenta si multe altele', a afirmat Stroe intr-o conferinta de presa.

 

CITITI SI: PNL: PSD sa deblocheze discutiile legate de OUG 55 care a legiferat traseismul politic. Cei care au migrat sa-si piarda mandatul

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22