Monica Macovei: Victor Ponta SA DEA EXPLICATII despre legatura sa cu baronul Duicu. Justitia nu poate fi AFACEREA FAMILIEI PONTA

T.d. | 31.07.2014

Pe aceeași temă

Europarlamentarul Monica Macovei critica, din nou, situatia incerta din dosarul baronului PSD Adrian Duicu, acolo unde procurorii DNA au facut legaturi cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si cu premierul Victor Ponta. “Dacă Ponta a adus corupția în biroul de prim-ministru, trebuie să știm, dacă ministrul Cazanciuc a acceptat să infiltreze DNA cu oameni manipulați de baronul Duicu, trebuie să știm”, scrie Macovei, pe blogul personal.

Dovezile din spațiul public despre întâlnirea de la restaurant a lui Victor Ponta cu baronul PSD Duicu, trimis în judecată pentru fapte de corupție, și informațiile din rechizitoriu privind întâlnirea din cabinetul de prim-ministru necesită explicații, pentru ca românii să afle adevărul”, arata Macovei.

Europarlamentarul PDL isi continua punctul de vedere, cu o critica dura la adresa ministrului Justitiei: “Robert Cazanciuc nu mai poate fi păstrat în Guvern, pentru că a mințit, negând în repetate rânduri, inclusiv în adrese oficiale scrise, că ar fi propus-o pe Elisabeta Ponea, protejata lui Duicu, într-o funcție de conducere în DNA”.

CITESTE SI: Catalin Predoiu si Monica Macovei cer DEMISIA ministrului Justitiei, pe care il acuza de minciuna: Orice ora in care Cazanciuc ramane ministru ESTE CATASTROFALA pentru Justitie

Robert Cazanciuc trebuie demis pentru că un ministru al Justiției care minte este lipsit de încredere publică, nu mai poate fi un garant al legalității actelor Guvernului și afectează imaginea sistemului judiciar”, mai sustine Monica Macovei, pentru a intari: “Ponta și Cazanciuc au de clarificat legăturile periculoase cu faptele de corupție pentru care baronul Duicu a fost trimis în judecată. Pentru asta trebuie să dea explicații opiniei publice și justiției”.

Justiția nu poate fi afacerea familiei Ponta și nici a baronilor, indiferent de partid. Justiția trebuie să fie în serviciul dreptății și al României și nu trebuie să fie cotropită de jocuri și influențe politice”, conchide democrat-liberala, conform sursei citate.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22