Monica Macovei, scrisoare deschisa catre Klaus Iohannis: Solicitati Parlamentului adoptarea proiectului de lege privind infiintarea partidelor politice cu minimum trei membri

T.d. | 26.11.2014

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis sa solicite Parlamentului adoptarea, pana la sfarsitul lunii decembrie, proiectului de lege privind infiintarea unui partid politic cu trei membri, i-a cerut Monica Macovei, intr-o scrisoare deschisa, adresata noului presedinte ales al tarii, potrivit Romania Libera.

Totodată, Macovei îi mai cere lui Iohannis ca, până la sfârșitul lunii februarie, să ceară Legislativului să adopte o lege care să permită votul la distanță - electronic și prin corespondență - pentru românii din țara și străinătate.

Ea îi atrage atenția președintelui ales că cele două cerințe se află pe lista acordului încheiat între cei doi, înainte de 16 noiembrie.
 

Citeste scrisoarea Monicăi Macovei către Klaus Iohannis:

Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Ați declarat că ați auzit vocea străzii. Și eu am auzit-o la București, Cluj, Timișoara, Sibiu, Constanța etc. și de la românii din Paris, Londra, Viena, Munchen, Torino, New York și multe alte orașe ale lumii. Am stat pe 16 noiembrie 8 ore în stradă, la coadă la vot, alături de românii din Londra. Toți mi-au spus de nemulțumirea lor privind cartelizarea vieții politice românești și de faptul că este încă posibil în România anului 2014 ca prin pârghii guvernamentale să blochezi votul românilor.

Vă propun să lucrăm împreună pentru ca aceste lucruri să devină istorie, tot așa cum, ascultând vocea poporului, ați cerut și obținut respingerea legii amnistiei și grațierii și ridicarea imunității unor parlamentari suspectați de fapte de corupție. Vă felicit pentru atitudine și rezultatul obținut.

Astăzi, vă rog să solicitați Parlamentului adoptarea, până la sfârșitul lunii decembrie 2014, a proiectului de lege privind liberalizarea vieții politice, pe care vi-l trimit atașat și care va permite înființarea partidelor politice cu minim 3 membri, așa cum este în majoritatea țărilor europene.

De asemenea, vă rog să solicitați Parlamentului adoptarea, până la sfârșitul lui februarie 2015, a unei legi care să permită “votul la distanță” - electronic și prin corespondență - pentru toți românii din țară și străinătate.

Aceste puncte fac obiectul “Acordului pentru salvarea statului de drept și a democrației în România” acceptat public și semnat de dumneavoastră înainte de turul 2 al scrutinului privind alegerea Președintelui României.

Cu deosebită considerație,

Monica Macovei”.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22