Monica Macovei pledeaza pentru o prezenta SPORITA a SUA pe teritoriul romanesc: INTARITI Romania!

T.d. | 02.10.2014

Pe aceeași temă

Monica Macovei sustine o prezenta sporita a SUA pe teritoriul Romaniei din punct de vedere economic, politic si militar, potrivit Hotnews.

Monica Macovei precizeaza ca "Romania este cap de pod. La granita de est a Romaniei avem un razboi, avem un conflict, avem agresiunea Rusiei in Ucraina si Crimeea. Drept care Romania este situata exact la granita cu o zona posibil nedemocrata. Spun posibil, sa zic frumos. Si atunci cand esti la o astfel de granita, tu tara democratica Romania, la o granita cu o tara in pericol, cu un conflict sau cu nedemocratie, atunci e foarte legitim sa ceri statelor democrate sa te ajute, sa te sprijine, sa te faca un pilon puternic al democratiei".

Macovei pledeaza pentru o prezenta americana sporita in Romania: "Eu va spun ce trebuie facut: le spunem americanilor, le spunem occidentalilor ca suntem la granita unui razboi si la granita posibila cu Federatia Rusa si atunci investiti in Romania economic, politic si militar. Intariti Romania, intariti Romania democrata! La fel au facut americanii in Israel si la fel au facut in Coreea de Sud, dupa ce Coreea de Nord a fost luata de comunisti, au intarit vecinul, granita, capul de pod, Coreea de Sud".

CITESTE SI: Monica Macovei si-a prezentat programul politic pentru Presedintia Romaniei: 10 porunci, 100 de proiecte

Politica Externa este unul dintre subiectele pe care Macovei isi construieste campania pentru Presedintia tarii. In acest sens, Macovei si-a exprimat pozitia clara si ferma pro-occidentala.

Alaturi de Justitie si Economie, Politica Externa a fost inclusa in programul politic pentru Presedintia Romaniei pe care Monica Macovei l-a lansat miercuri sub forma a 10 porunci si 100 de proiecte si idei pentru tara.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22