Monica Macovei, despre declaratiile ambasadorului rus la adresa lui Vladimir Tismaneanu: Malginov sa fie RECHEMAT la Moscova. Au trecut vremurile cand Rusia DICTA la Bucuresti

P.c. | 29.03.2015

Pe aceeași temă

Monica Macovei, europarlamentar si fost candidat la presedintia Romaniei, a condamnat declaratiile lui Oleg Malginov, ambasadorul rus la Bucuresti, care i-a criticat pe Vladimir Tismaneanu si Marius Stan pentru un articol publicat pe Contributors.ro si preluat de Romania Libera. Macovei considera ca lipsa de reactie a autoritatile de la Bucuresti este inacceptabila si crede ca ambasadorul rus ar trebui rechemat la Moscova. Reactia Monicai Macovei a fost postata pe pagina sa de Facebook.

 

CITITI reactia Monicai Macovei:

 

"Ambasadorul Rusiei insulta romanii chiar din Bucuresti, lipsa de reactie a presedintelui, premierului si a ministrului de Externe este inacceptabila.

Condamn cu fermitate atitudinea ambasadorului Rusiei, Oleg Malginov, si cer o reactie publica imediata, transanta si categorica a autoritatilor de la Bucuresti.

Agresivitatea verbala a ambasadorului Oleg Malginov a depasit cu mult limitele diplomatiei si nu trebuie sa ramana nesanctionata public. Ambasadorul Rusiei insulta doi intelectuali romani, Vladimir Tismaneanu si Marius Stan, pe care ii catalogheaza drept "badarani", si da indicatii echipei redactionale a ziarului Romania Libera, criticand-o pentru ca a preluat un articol de opinie scris de cei doi. "Republicarea despre care este vorba sa ramana pe constiinta echipei editoriale", afirma amenintator ambasadorul lui Putin.

Prim-ministrul Victor Ponta si ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, tac inacceptabil in timp ce cetatenii romani sunt insultati si intimidati de reprezentantul lui Vladimir Putin la Bucuresti.

Presedintele Klaus Iohannis tace si el, la fel de inacceptabil, in timp ce romanii pe care ii reprezinta indura umilinte din partea ambasadorului Rusiei. Acelasi ambasador care se arata "foarte ingrijorat" de actiunea procurorilor la rafinaria Petrotel-Lukoil si voia ca ancheta sa se faca "nepartinitor si obiectiv in cadrul legii si tinand cont in mod cuvenit (...) de interesele relatiilor ruso-romane".

Insultarea unor romani si incercarea de intimidare a redactiei unui ziar din Romania sunt "in interesul relatiilor ruso-romane"?

Presedintele Iohannis, prim-ministrul Ponta si ministrul Aurescu au obligatia sa raspunda. Oamenii lui Putin devin tot mai agresivi. Ambasadorului Malginov trebuie sa i se spuna, fara nicio ambiguitate, ca au trecut vremurile cand Rusia dicta la Bucuresti. Oleg Malginov trebuie sa fie rechemat la Moscova si sa fie inlocuit de un "ambasador" care sa ne respecte."

 

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti: Publicatiile centrale sa nu mai dea cuvantul "la orice badaran"

 

Oleg Malginov, ambasadorul Rusiei la Bucuresti, a criticat un articol scris de Vladimir Tismaneanu si Marius Stan, "Ispita fascistă a tovarăşului Putin", publicat pe Contributors.ro si preluat de Romania Libera. Malginov sfatuieste publicatiile centrale sa nu mai dea cuvantul "la orice badaran" si sustine ca atat Contributors.ro cat şi ziarul România Liberă au încetat să mai existe pentru el ca surse de informatie.

 

CITITI SI: Oleg MALGINOV, ambasadorul Rusiei, ATAC la Vladimir Tismaneanu: Publicatiile centrale sa nu dea cuvantul la orice BADARAN. Tismaneanu: Romania nu este un PROTECTORAT RUSESC

 

"Fiecare societate consistă din oameni diferiţi. Dar nu este deloc necesar ca pe paginile publicaţiilor centrale să se dea cuvântul la orice bădăran. Republicarea despre care este vorba să rămână pe conştiinţa echipei editoriale. E foarte regretabil că asemenea text i-a stârnit interesul. Iar pentru mine portalul informaţional Contributors.ro şi ziarul România Liberă au încetat să existe ca surse de mass-media demne de respect," a scris ambasadorul rus.

 

Raspunsul lui Vladimir Tismaneanu si Marius Stan: Romania nu este un protectorat rusesc

 

Vladimir Tismaneanu si Marius Stan i-au raspuns ambasadorului rus, intr-un articol publicat pe Contributors.ro: "Domnul ambasador socoate că poate da lectii presei din România, o ţară liberă, membră in UE si NATO, despre ce să publice si ce să cenzureze. Credem că e vorba de o confuzie istorică: România nu mai este o “democraţie populară”. Pactul de la Varsovia a sucombat in urmă cu mulţi ani. Suntem in anul de graţie 2015, iar libertatea presei este garantată constituţional in România. La fel și libertatea de opinie. Dacă dl ambasador iși permite să reactioneze astfel, de o manieră intimidantă, la articolul nostru, mâine vine in mod sigur rândul altora. E nevoie să i se spună că România nu este un protectorat rusesc".

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22