Mnistrul francez de Interne, Manuel Valls, se apara cu CITATE din Ponta: Fraza `Romii au vocatia de a ramane sau de a reveni in Romania` a fost spusa acum un an de Victor Ponta

Fara Autor | 30.09.2013

Pe aceeași temă

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, aflat sub un tir de critici atât în Franța, cât și la Bruxelles, pentru pozițiile sale tranșante legate de imigranții romi, a declarat în timpul unui talk-show televizat că fraza „romii au vocația de a rămâne sau de a reveni în România” a fost spusă acum un an de premierul român Victor Ponta, relateaza Le Figaro.

 



Oficialul francez a făcut aceste declarații la postul francez de televiziune BFMTV.

Chestionat, in cadrul unui interviu la televiziunea franceza BFMTV, cu privire la afirmatiile sale despre romi, Manuel Valls a precizat: "Romii au vocatia de a ramane in Romania sau de a reveni in Romania - aceasta fraza a fost pronuntata acum un an de catre premierul social-democrat roman, domnul Ponta".

In urma cu o saptamana, mininistrul francez de Interne a provocat consternare, inclusiv in propria tabara socialista, dupa o serie de declaratii in care a vorbit despre expulzarea tuturor romilor si retrimiterea lor in Romania si Bulgaria. El spunea ca problema romilor din Franța nu poate fi rezolvată prin integrarea acestora în societatea franceză, ci mai degrabă prin demolarea taberelor de nomazi și repatrierea imigranților.

În acest context, el a făcut pentru prima dată remarcile legate de vocația romilor de a rămâne sau de a reveni în România, excluzând astfel ipoteza stabilirii acestora pe teritoriu francez, declarație ce a fost aspru criticată.


Ponta: Partidele de stânga și de dreapta îi mint pe francezi despre romi



Premierul Victor Ponta a găsit o motivație și pentru eșecul României de a convinge Franța să ne susțină în procesul de aderare la spațiul Schengen: alegerile locale din Franța.

Ce legătură are cu România faptul că ei au alegeri acolo, că partidele de dreapta îi atacă pe cei de stânga şi că şi unii şi alţii îi mint pe francezi, că dacă nu o să fie România în Schengen nu o să mai fie romi. Romii sunt acolo astăzi şi noi nu suntem în Schengen. Noi ne-am făcut treburile, tot ce ţinea de România este în regulă, mai departe oamenii politici sunt la fel de ipocriţi în toate ţările şi asta e realitatea”, a spus Ponta la Parlament.

Victor Ponta a adăugat că problema romilor nu are legătură cu Schengen-ul. „Nu are legătură cu Schengen. Schengen are legătură cu circulaţia mărfurilor, cu oamenii de afaceri. Alegeri vor fi tot timpul au fost în Germania, acum sunt în Franţa", a mai spus premierul.

Sursa: Evenimentul zilei

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22