Mita pentru MISIUNI in Afganistan: Scorpionii Rosii sunt acuzati de coruptie

F.m. | 22.08.2013

Pe aceeași temă

Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, a trimis o comisie de ancheta la Craiova pentru a verifica acuzatiile de mita pentru accesul pe listele Batalionului "Scorpionii Rosii" pentru misiunile din Afganistan.
 

Conform Digi24, la Ministerul Apararii Nationale ar exista aproape 100 de plangeri trimise de soldati care se cred nedreptatiti pentru ca unii colegi ai lor ar fi dat bani pentru a trece incorect de testele cerute pentru conditiile de pe teatrul de razboi din Afganistan. Banii ar fi fost dati comandantilor de unitati.

Ministrul Mircea Dusa, aflat la Timisoara, la festivitatea de primire a 500 de soldati ai batalionului "Scorpionii galbeni" intorsi din Afganistan, a declarat ca a auzit aceste zvonuri si a dispus formarea unei colectiv de control de control pentru verificarea acestor acuzatii.

"Daca sunt asemenea semnale in armata romana, atunci le vom combate cu fermitate. Am dispus controale si voi lua masurile necesare si voi sesiza organele abilitate ale statului", a declarat Mircea Dusa.

Misiunea Romaniei in Afaganistan se apropie de final si actualul stagiu ar putea fi ultimul la care participa militarii romani.

Militarii din cadrul Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din Craiova, cunoscuti si drept "Scorpionii Rosii", actioneaza in regiunea Zabul din Afganistan. Soldatii romani voluntari primesc pe langa salariu si 71 de euro pe zi.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22