Misiune FMI si CE la Bucuresti in perioada 2-10 decembrie. Va fi discutat proiectul LEGII BUGETULUI pentru anul 2015

P.c. | 20.11.2014

Pe aceeași temă

Reprezentantii Ministerului Finantelor au transmis ca Fondului Monetar International si Comisia Europeana vor trimite o comisie de experti la Bucuresti in perioada 2-10 decembrie, pentru a discuta cu autoritatile romane proiectul legii bugetului pentru anul 2015, relateaza Hotnews.

 

Misiunea, care va fi condusa din partea FMI de Andrea Schaechter, iar din partea CE de Istvan Szekely, este dedicata strict proiectului legii bugetului si nu reprezinta o misiune de evaluare a angajamentelor pe care tara noastra si le-a asumat in fata FMI. Ulterior discutiilor cu reprezentantii institutiilor financiare internationale, proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice si transmis Guvernului spre aprobare, mai spun reprezentantii MFP.

 

Delegatii FMI si CE au incheiat in iunie o misiune de evaluare a Acordului de precautie cu Romania, fara, insa ca Guvernul sa avanseze o scrisoare de intentie pe care sa o transmita boardului FMI. 

 

Intr-o declaratie de presa sustinuta atunci Victor Ponta anunta ca proiectul de lege pentru reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator nu are acordul Fondului Monetar International si al Comisiei Europene, dar a anuntat ca exista resurse in buget pentru a acoperi costul de circa 850 de milioane de lei pentru ultimul trimestru al anului.

 

CITITI SI: FMI atrage atentia Romaniei: Sa nu puna in pericol progresul facut

 

Premierul Victor Ponta a anuntat ulterior ca Fondul Monetar International a amanat evaluarea acordului cu Romania pana in luna noiembrie.

 

Obligatiile asumate de Romania prin actualul acord raman in vigoare, a precizat Ponta, care a subliniat ca tara noastra va continua sa vanda actiuni in companiile de stat si este posibil sa-si reduca participatia chiar si sub 50% in unele cazuri. 

 

Potrivit prim-ministrului, Romania nu va mai avea nevoie de un nou acord cu FMI dupa expirarea actualului program, in 2015.

 

Conform unui comunicat de presa al FMI cu CE, cele doua echipe de evaluare au avut discutii constructive cu autoritatile romane, insa raman probleme nerezolvate iar acestea vor fi abordate in discutii viitoare cu Guvernul roman. Autoritatile romane au hotarat sa considere acest acord, ca si pe precedentul, ca fiind de precautie, ceea ce inseamna ca Romania nu acceseaza transele de imprumut decat daca are neaparata nevoie. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22