Mircea Geoana vrea alianta cu PNL: Fiecare zi in plus cu Victor Ponta la Guvern compromite sansa Romaniei

T.d. | 17.03.2015

Pe aceeași temă

Mircea Geoana vrea o alianta cu PNL. Senatorul le-a trimis, marti, o scrisoare deschisa liderilor liberali Alina Gorghiu si Vasile Blaga prin care propune constituirea unui grup comun de lucru intre PNL si noua formatiune Partidul Social Romanesc (PSR). Geoana vorbeste si despre un calendar de consultari.

"Timpul nu mai are rabdare cu noi. Evolutiile interne si internationale cer in mod imperios o Romanie puternica, inarmata cu un nou model politic si institutional, cu un model economic si social regandit. Pe scurt, un Nou Proiect de Tara, pe care 91 la suta dintre cetateni ni-l cer si pe care votul din 16 noiembrie il face posibil”, sustine Geoana.

Senatorul arata in scrisoarea deschisa adresata PNL ca “o noua regula a jocului nu poate fi realizata cu oameni care practica in mod grosolan si perseverent coruptia la nivel inalt si proasta guvernare. Un nou Proiect de Tara are nevoie de o noua majoritate: in societate, in Parlament si de un parteneriat intre presedintele Romaniei si un nou Guvern. Fiecare zi in plus cu Victor Ponta la Palatul Victoria compromite sansa Romaniei de a avea un adevarat nou inceput. Partidele noastre au obligatia de a permite ca aceasta sansa pentru Romania si pentru romani sa nu fie irosita", scrie presedintele PSR, potrivit Ziare.com.

Senatorul Geoana subliniaza ca "un Nou Proiect de Tara nu poate fi realizat fara ca Stanga si Dreapta sa isi aduca propria viziune si valori la acest proiect comun, bazat pe o noua regula a jocului in politica, economie si societate, fundamentata pe cinste, competenta si patriotism".

"Din aceasta perspectiva, va propunem constituirea unui grup comun de lucru PNL-PSRO si a unui calendar de consultari formalizate intre formatiunile noastre", se arata in mesajul lui Mircea Geoana.
 

Geoana se vrea alternativa la Ponta

In 9 martie, Senatorul Mircea Geoana anunta infiintarea unui nou partid de stanga, denumit Partidul Social Romanesc (PSR).

''Partidul Social Românesc sprijină munca, creând condiții de afirmare și succes în viața fiecărui român, indiferent de locul, clasă sau grupul social din care fac parte. PSR va declanșa un război împotriva sărăciei, marginalizării și excluziunii sociale cu scopul declarat de a crea o nouă voce și o nouă politică economică a clasei de mijloc”, sustine senatorul.

Geoana arata ca: “PSR este dușmanul declarat al inegalităților și al efectelor negative ale polarizării sociale, cât și un aprig apărător al drepturilor angajaților din sectorul public și privat. PSR va repune în centrul societății munca, cinstea și demnitatea ființei umane, înlocuind corupția, minciuna, impostura și pseudo-cultura, ce domină spațiul și discursul public. România are nevoie de talentul și priceperea tuturor cetățenilor români, indiferent unde trăiesc și muncesc, în țară sau în străinătate''.

Potrivit sursei citate, înființarea PSR ''este un răspuns la grava deviere de la identitatea de stânga a PSD-ului condus de Victor Ponta care a decis sa abandoneze electoratul de stânga din România''.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22