Mircea GEOANA, Marian VANGHELIE si Dan SOVA au fost EXCLUSI DIN PSD. Vanghelie: Mi-a fost GREATA. N-am vazut asa executii nici la Partidul Comunist

T.d. | 27.11.2014

Pe aceeași temă

Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova au fost exclusi, joi seara, din Partidul Social Democrat. “N-am vazut asa executii nici la Partidul Comunist”, a spus Vanghelie, dupa decizia luata in Comitetul Executiv National al PSD, potrivit Gandul.

Mircea Geoana a vorbit, totusi, despre suspendari din partid.

"Toata lumea e nervoasa, se cauta tapi ispasitori. A fost o discutie utila, in final, domnul Ponta a facut propuneri de excluderi pentru un numar de colegi, inclusiv pentru mine, dar opinia generala a fost de suspendare a acestor colegi inclusiv eu, pana la congres - domnul Sova, Vanghelie si cu mine. Nu vreau sa comentez la cald, mai rau punem ulei pe foc. Presedintele partidului a jucat cu sefia partidului pe masa la acest subiect (...) Nu mi s-a reprosat absolut nimic", a spus Geoana, potrivit Ziare.com.

Marian Vaghelie a fost mai explicit in declaratii, pe acest subiect. “La baietii astia le e frica de un congres adevarat si au vrut sa ne dea afara din partid”, a spus acesta.

CITESTE SI: PSD intra in sedinta, dupa esecul de la prezidentiale. Dupa ce a fost invins in mod categoric, Victor Ponta isi deleaga responsabilitatea catre colegi. Sedinta, marcata de un CONFLICT Iliescu-Rus

Vanghelie a vorbit despre o "chestie foarte amesteca si foarte penibila", dar a subliniat ca "a fost o executie, motivatia ca am dat declaratie, ca sunt langa Mircea Geoana, ca Sova e in greturi cu dl Dragnea, niste prostii", a continuat Vanghelie.

Acesta a precizat ca aceste lucruri au venit din partea "celor doi care au pierdut alegerile, Ponta si Dragnea" si ca el, din acest moment, nu mai are niciun plan alaturi de PSD.

"Ponta a plecat in Dubai, l-a lasat pe Dragnea sa se ocupe de partid. Acum Ponta spune ca nu poate conduce partidul daca noi suntem aici (...) Nu-i partidul mutilor, suntem nebuni?", a continuat acesta, inainte de a adauga: "Am pierdut alegerile si nu ne dam seama ca nu mai putem sa ne prezentam cu acelasi candidat peste cinci ani si cu Liviu Dragnea sef de campanie".

Mi-a fost greaţă. N-am văzut aşa execuţii nici la Partidul Comunist. Pe mine nu mă mai interesează acum niciun plan cu PSD”, a concluzionat Marian Vanghelie.

Si Dan Sova a afirmat, joi, ca a fost exclus din PSD. Acesta a spus ca accepta sanctiunea pe care o vede “justificata”, potrivit Mediafax.

"Rămân social-democrat, îmi iau un timp de reflecţie", a spus Şova.

El a mai spus că acceptă sancţiunea care i-a fost aplicată.

"Cred că e şi justitficată", a adăugat el, precizând că argumentele pentru această decizie luată la CExN sunt legate de încălcarea unui "principiu de bază", respectiv al unităţii partidului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22