Mircea Geoana, la RFI: Nu vreau sa schimb o guvernare mediocra a PSD cu una mediocra a PNL

T.d. | 08.01.2015

Pe aceeași temă

Mircea Geoana sustine la RFI ca nu are intentia ca prin votul sau si al apropiatilor sai sa schimbe “o guvernare mediocra a PSD cu o guvernare mediocra a PNL”. Senatorul exclus in 2014 din formatiunea social-democrata pledeaza pentru un Executiv “de tip german”, adica “o guvernare “de tip mare coalitie pana in 2016”, potrivit Hotnews.

"Eu am spus-o si cu alte ocazii si va reamintesc ca voturile mele si ale apropiatilor mei au determinat caderea Guvernului Ungureanu, cand eu eram intr-un alt episod de a fi fost dat afara din partidul pe care l-am condus. Intotdeauna eu nu am amestecat opinia mea si eventual supararea pe care am avut-o si pe care o am, cu desenul mai mare strategic. Deci va raspund extrem de clar: nu am nici un fel de intentie ca prin votul meu si al apropiatilor mei care sunt numerosi sa schimb o guvernare mediocra a PSD-ului cu o guvernare mediocra a PNL-ului, n-am facut nimic, aceeasi Marie cu alta palarie", a spus Geoana.
 

Se pregateste ruperea PSD

Victor Ponta s-ar putea confrunta cu noi probleme, de data aceasta venind din propriul partid. Peste 50 de parlamentari PSD, condusi de fostii social-democrati Mircea Geoana si Marian Vanghelie, ar urma sa plece din partid pentru a infiinta o noua formatiune de stanga, potrivit unor surse politice.

Noul partid ar putea coopta şi parlamentari de la PP-DD, UNPR, PC precum şi alţi opt senatori şi deputaţi de la PLR . Scopul mutarii este de a-l înlătura pe Victor Ponta de la Palatul Victoria. De altfel, Mircea Geoană a declarat că Executivul va pica în această primăvară. 

A fost deja o întâlnire și va urma o a doua pentru a vedea pe cine ne putem baza. Sunt cam 50 de deputați și senatori care nu își mai văd viitorul în actualul PSD. Nu mai putem sta în PSD unde se va face un simulacru de congres pentru realegerea conducerii care a pierdut alegerile”, a declara un senator PSD, potrivit sursei citate.

Social-democratul a mai spus ca: “O să mergem separat pentru că social-democrația Made în Dubai, cu mașini scumpe și hobby-uri extravagante nu are nimic a face cu românul și cu nevoile lui. Social-democrația nu a început cu Dragnea și nu se termină cu Ponta”, a spus acesta.

În politică, vom avea un nou Guvern cel târziu până de Paşte. Preşedintele are nevoie de un partener puternic şi de încredere pentru noul proiect naţional pe care vrea să îl lanseze. Un nou Guvern cu o majoritate care cuprinde PSD şi PNL sau partea sănătoasă din PSD şi PNL într-o mare coaliţie de tip german, deoarece numai o mare coaliţie poate pune în practică fundaţia Noului Proiect Naţional pentru următorul deceniu”, a spus, la sfârşitul anului trecut, şi senatorul Mircea Geoană.

Mircea Geoana, Marian Vanghelie, dar si Dan Sova au fost exclusi, in 27 noiembrie, din Partidul Social Democrat. “N-am vazut asa executii nici la Partidul Comunist”, a spus Vanghelie la acel moment, dupa decizia luata in Comitetul Executiv National al PSD.

Deciziile au fost luate de conducerea social-democrata dupa esecul de la alegerile prezidentiale, cand Victor Ponta a pierdut in fata lui Klaus Iohannis, in cursa pentru Palatul Cotroceni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22