Mircea Dusa, ministrul Apararii, la intalnirea cu secretarul general NATO: Romania vrea sa devina un centru pentru activitati de instruire si exercitii in regiunea de sud-est a NATO

P.c. | 02.07.2015

Pe aceeași temă

Mircea Dusa, ministrul Apararii, a declarat astazi, in cadrul intalnirii pe care a avut-o cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO ca Romania vrea sa devina un centru regional intrunit pentru activitati de instruire si exercitii in regiunea de sud-est a NATO. 


Potrivit unui comunicat al MApN trimis HotNews.ro, in discutiile purtate de Dusa cu Jens Stoltenberg, ministrul roman a precizat ca tara noastra continua "implementarea masurilor pentru operationalizarea Unitatii pentru Integrarea Fortelor NATO (NFIU) din Bucuresti, indeplinind astfel toate responsabilitatile care revin tarii noastre in calitate de natiune gazda. De asemenea, avem in vedere un calendar ambitios privind punerea la dispozitia Aliantei a comandamentului de nivel divizie (HQ MND SE), care va oferi optiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Aliantei in zona sudica a flancului estic aliat".

 

CITITI SI: Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, soseste astazi la Bucuresti. Va avea intalniri cu presedintele Klaus Iohannis si cu alti oficiali de rang inalt

 

Cei doi oficiali au discutat si despre prezenta NATO in Afganistan: "Romania ocupa locul al treilea in randul aliatilor contributori cu trupe in cadrul misiunii Resolute Support. Cei peste 650 de militari romani activeaza pe o arie geografica larga, in nord, in centru si in sud", a subliniat ministrul apararii nationale.

 

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, efectueaza astazi o vizita la Bucuresti unde va avea o serie de intalniri cu presedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Apararii, cu ministrul de Externe si cu premierul interimar Gabriel Oprea.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22