Mircea Diaconu, candidat INDEPENDENT pentru Parlamentul European, cu semnaturi adunate de Marian VANGHELIE

P.c. | 27.03.2015

Pe aceeași temă

Cătălin Dancu, avocatul lui Marian Vanghelie, a declarat ca clientul sau a spus, in sala de judecata, ca la alegerile pentru Parlamentul European din 2014, a adunat semnaturi pentru Mircea Diaconu și nu pentru Elena Băsescu, asa cum afirmase initial. Mircea Diaconu a demisionat inainte de aceste alegeri din PNL, fiind scos de pe lista PNL pentru PE, pentru că era incompatibil. Diaconu a ales sa candideze ca independent, dar neoficial ar fi fost sprijinit de PSD, relateaza Romania Libera.

 

Iniţial, primarul Sectorului 5 a spus că a contribuit la strângerea mai multor semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu. Fiica fostul președinte a dezmințit aceste informații.

 

Vanghelie a revenit asupra declaraţiei, in sala de judecată, explicand ca nu a strâns semnături pentru Elena Băsescu, ci pentru Mircea Diaconu.

 

CITITI SI: ICCJ: Mircea DIACONU amendat cu 1.000 de lei in dosarul de conflict de interese

 

„Știu că Marian a strâns semnături pentru Mircea Diaconu, le-am văzut și eu. Marian îl aprecia foarte mult pe domnul Diaconu. S-a sfătuit cu mine și i-am spus: da, ajută-l pentru că acest om are nevoie de aceste semnături. Le-am văzut personal, am vazut dosarele cu ochii mei. Marian, uman și din respect pentru activitatea profesională a lui Mircea Diaconu, a vrut să îl ajute, a vorbit cu el la telefon și de la mine de acasă”, a declarat Oana Mizil.

 

Mircea Diaconu nu a respins clar afirmațiile lui Vanghelie. ”Am primit foarte multe liste de semnături în campanie. Aveam peste 200.000 și la un moment dat am ieșit pe televizoare să le spun să se oprească. Eu am depus 117.000 de semnături, mai bine de jumătate în plus față de cele necesare. Restul semnăturilor sunt în saci, la mine acasă, în pivniță”, a afirmat Diaconu. Întrebat dacă Vanghelie i-a trimis liste de semnături, Mircea Diaconu a replicat: ”Nu știu, dar dacă veneau de la Vanghelie veneau cu niște ghiocei, nu era așa. Oricum, mi se pare o problemă falsă, nu are relevanță (...) Ca să vă spun, în campanie am avut și o semnătură de la Băsescu, era de la un cetățean pe care îl chema Băsescu”.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22