Mircea CARTARESCU o voteaza pe Monica MACOVEI. Vezi ce alti intelectuali o mai sustin

P.c. | 07.10.2014

Pe aceeași temă

Mircea Cărtărescu a anunţat, luni, pe Facebook, că o va vota pe Monica Macovei la alegerile prezidentiale din luna noiembrie. Scriitorul se alatura astfel intelectualilor care si-au anuntat deja sustinerea pentru Monica Macovei, printre care se numara Vladimir Tismăneanu, Gabriel Liiceanu, Cristian Preda, Adrian Papahagi si T.O. Bobe, relateaza ziarul Gandul.

 

Dragii mei, în ultimele zile m-am sucit şi m-am răsucit m-am gândit şi m-am râzgândit. Afurisita mea de minte greoaie( că doar tata, bănăţean molcom, n-a stat de pomană) nu mă lasă să iau uşor decizii. Dar iată-mă în fine hotărât, şi de- acum aşa rămân. Dacă voi credeţi că ajută, răspândiţi: O VOTEZ PE MONICA MACOVEI.

Sper  să se-ntâmple un miracol şi să iasă! ” a scris Mircea Cartarescu pe Facebook.

 

CITITI SI: Cristian PREDA, vicepreşedintele PMP: Votez cu Monica MACOVEI. Regret că am criticat-o in trecut

 

Pentru Monica Macovei si-au mai declarat sustinerea politologul Vladimir Tismăneanu, scriitorul Gabriel Liiceanu si poetul  T.O. Bobe. Liiceanu a fost chiar prezent la conferinţa de presă la care Macovei şi-a lansat candidatura. „M-am recunoscut în omul Monica Macovei, în valorile ei umane şi, pe urmă, m-am recunoscut în ideile ei politice“, a spus Liiceanu, conform ziarului Adevarul.

 

CITITI SI: Manifest pentru Monica Macovei. Să credem în basmul democrației

 

Cristian Preda, vicepresedinte PMP, a anuntat de asemenea ca o sustine pe Monica Macovei la fel ca si Adrian Papahagi.

 

La prezidenţiale, voi vota cu Monica Macovei! Suntem colegi în Grupul de Dialog Social, am lucrat împreună, vreme de cinci ani, în Parlamentul European, ne-am aflat pe aceeaşi baricadă în PDL, atunci când eram în acel partid, azi dispărut. Faptul că, la alegerile europene din mai, am adoptat tactici diferite de reînnoire a mandatelor nu diminuează cu nimic solidaritatea noastră politică. Cu acel prilej, am criticat-o în câteva rânduri, în mod nedrept. Nu a răspuns cu aceeaşi monedă. Regret acele atacuri şi retrag afirmaţiile făcute, uneori, în pripă”, a scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22