Mircea Cartarescu, despre ICR: E inutil sa militez pentru trecerea Institutului sub autoritatea Presedintelui. Tot sub USL ar fi

T.d. | 06.05.2015

Pe aceeași temă

Continuarea initiativei privind trecerea Institutului Cultural Roman (ICR) sub autoritatea Presedintelui este inutila, in acest moment, considera scriitorul Mircea Cartarescu. El s-a referit la noua conducere a ICR, spunand ca Nicolae Breban – numit presedinte onorific al Consiliului consultative al Institutului – a avut un discurs “de un reactionarism incredibil”.

ICR-ul lui Radu Boroianu a avut un debut mai mult decat interesat”, scrie Cartarescu pe Facebook.

La prima conferinta de presa a noii echipe, Nicolae Breban a fost prezentat ca un fel de presedinte de onoare. Cu ocazia asta a tinut un discurs de un reactionarism incredibil si inveselitor”, mai arata scriitorul.

Partea proasta”, continua Mircea Cartarescu, “e ca, dincolo de extravagantele brebaniene, avem aici de-a face cu inca un simptom al unui stat care, in lipsa desavarsita a unui presedinte care sa echilibreze lucrurile, se inclina periculos, din nou, catre zona gri a politicianismului interlop. Prietenii ma intreaba de ce nu continuu initiativa din iarna de a milita pentru trecerea ICR din nou sub presedintie. In acest moment mi se pare inutil: tot sub USL ar fi”, a arata scriitorul.

Dupa ce Lilian Zamfiroiu a demisionat de la sefia ICR, locul sau a fost luat de Radu Boroianu. Marti, intr-o conferita de presa, Boroianu a anuntat ca scriitorul Nicolae Breban va fi presedinte onorific al Consiliului consultativ al ICR.

In cadrul conferintei, Breban a lansat atacuri la Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici, Mircea Mihaies

"George Soros, în America, acest mare speculant financiar, împreună cu amicii săi din România, Mircea Mihăieş, Liiceanu, Patapievici şi alţii care consideră că nu mai este nevoie de statul român, că Mihai Eminescu este un cadavru aruncat, că noi, aştia mai în vârstă, care am creat operă, suntem depăşiţi, că totul este depăşit, Eminescu este depăşit, că Ion Barbu este depăşit, că Iorga este depăşit, că Cantemir este depăşit şi a început literatura asta de p..ă, de p...ă (n.r. cuvinte obscene), de prostituţie, imaginea asta de mizerabilism", a spus Nicolae Breban in 5 mai.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22