Mircea Basescu si Marian Capatana, adusi la DNA. Procurorii pun SECHESTRU pe averile celor doi

T.d. | 08.07.2014

Pe aceeași temă

Fratele presedintelui Romaniei, Mircea Basescu, a fost adus la DNA, marti, alaturi de Marian Capatana. Celor doi li se va aduce la cunostinta masura punerii sub sechestru a averilor celor doi, in dosarul in care sunt acuzati de trafic de influenta, conform Romania Libera.

Prejudiciul în acest dosar este de 600.000 euro.

Mircea Băsescu a fost adus la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă rezultatele expertizei efectuate asupra înregistrărilor discuţiei în care fratele preşedintelui admite că ar fi luat 250.000 de euro pentru a-l scăpa pe Bercea Mondial de închisoare, transmite Realitatea TV.

Tot azi, DNA a impus sechestru asigurător pe averile lui Mircea Băsescu şi a presupusului intermediar, Marian Căpăţână, în vederea recuperării eventulului prejudiciu.

Expertiza filmuleţelor în care Mircea Băsescu e surprins când recunoaşte că ar fi primit 250 de mii de euro pentru a-l scăpa pe Bercea Mondial de închisoare a fost finalizată şi va fi prezentată astăzi avocaţilor celor două părţi. Aceasta arată că imaginile nu au fost montate, dar nu se poate stabili cu certitudine dacă au fost făcute modificări în momentul filmării.

Verificările imaginilor au fost cerute acum o săptămână de apărătorii fratelui preşedintelui. Raportul arată că imaginile nu au fost montate şi că nu au fost inserate modificări pe film.

"În urma examenului cu echipamente şi sisteme din dotarea laboratorului, a înregistrărilor, nu au fost găsite urme ale unor intervenţii asupra conţinutului lor", se arată în expertiza făcută de DNA.

În urma cererii avocaţilor, la Direcţia Naţională Anticorupţie au ajuns un stick şi cravata pe care a fost montată camera de filmat, însă nu şi camera cu care a fost înregistrat Mircea Băsescu.

"Din cauza lipsei echipamentelor tehnice utilizate la realizarea înregistrărilor şi a unor repere temporale general recunoscute, nu se poate stabili cu certitudine dacă acestea au suferit intervenţii asupra conţinutului", mai precizează experţii DNA.

Expertiza şi imaginile vor fi folosite ca probe dacă dosarul va ajunge în instanţă. Mircea Băsescu a fost arestat preventiv pe 20 iunie sub acuzaţia de trafic de influenţă. În schimbul a 250 de mii de euro, fratele preşedintelui e acuzat că ar fi urmat să-şi folosească influenţa pentru a-l scăpa pe Bercea Mondial de închisoare.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22