Ministrul Justitiei: Procurorii pentru sefia DIICOT vor fi selectati incepand de saptamana viitoare

P.c. | 27.02.2015

Pe aceeași temă

Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, a anuntat astazi ca procedura de selectie a procurorilor pentru sefia DIICOT va incepe saptamana viitoare, relateaza ziare.com

 

Cazanciuc a mai declarat ca va exista o formula de selectie, la care au sanse egale toti procurorii din tara care indeplinesc conditiile legale. "Cu siguranta voi trimite o invitatie procurorilor din tara. Nu vor fi criterii noi, vor fi criteriile folosite de CSM in procesul de evaluare a functiilor de conducere. Procesul va fi foarte transparent, foarte predictibil. Cine crede ca respecta standardele de integritate, de profesionalism, cu siguranta are sanse sa ocupe aceasta functie de conducere. Procedura va fi demarata saptamana viitoare", a spus Cazanciuc, prezent la bilantul Curtii de Apel Bucuresti.

 

Postul de sef al DIICOT a rămas liber după implicarea Alinei Bica în scandalul despăgubirilor ANRP. Ea este arestată preventiv în acest dosar în care este acuzată că ar fi primit 4.425 de mp mită pentru aprobarea unedi despăgubiri umflate cu peste 60 de milioane de euro.

 

CITITI SI: Alina Bica, procurorul-sef DIICOT a fost RETINUTA. DNA a declnsat URMARIREA PENALA intr-un dosar de RETROCEDARI catre un om de afaceri apropiat de Dorin Cocos. Prejudiciu, 62 mil euro

 

În 16 decembrie 2014, ministrul Justiţiei declara că opţiunea sa pentru şefia DIICOT ar fi un procuror din această instituţie: "Am avut săptămâna trecută discuţii cu colegii din DIICOT pe subiectul viitorului şef DIICOT, o să am discuţii şi în această săptămână. După ce vom finaliza aceste întâlniri, o să stabilesc împreună cu DIICOT o procedură de urmat. Opţiunea mea este pentru un procuror DIICOT", a spus Cazanciuc, citat de Agerpres.

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi seara, după ce a anunțat că a optat pentru numirea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, că așteaptă propunerea minsitrului Justiției pentru șefia DIICOT pentru a intra apoi pe procedura de numire.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22