Ministrul grec al Culturii a demisionat dupa ce Muzeul Arheologic din Olympia a fost jefuit

Fara Autor | 17.02.2012

Pe aceeași temă

Ministrul Culturii grec, Pavlos Geroulanos, si-a dat demisia, vineri, dupa ce Muzeul Arheologic din Olympia, unul dintre cele mai importante muzee din Grecia, a fost jefuit de obiecte de o valoare "incalculabila".

Doi barbati inarmati au furat zeci de artefacte de la Muzeul Arheologic din Olympia, locul de nastere al Jocurilor Olimpice, primarul Thymios Kotzias declarand ca cei doi au reusit sa jefuiasca muzeul dupa ce l-au imobilizat pe singurul agent de paza aflat de serviciu, obiecte de o valoare "incalculabila" fiind astfel furate, a anuntat SkaiTV, citat de Hotnews.

Cei doi hoti, dupa ce au imobilizat agentul de paza (o femeie), au folosit ciocane pentru a sparge vitrinele si au furat mai multe exponate, site-ul ekathimerini.com sustinand ca, desi politistii si oficialii muzeului nu au putut preciza numarul artefactelor furate, ar fi vorba de cel putin 60 de obiecte.

Jaful de la Muzeul Arheologic din Olympia a venit la doar o luna dupa ce trei opere de arta, intre care una de Pablo Picasso si una de Piet Mondrian, au fost furate din Galeria Nationala din Atena. Oficiali eleni din domeniul culturii au declarat atunci ca reducerile la bugetele muzeelor au afectat masurile de securitate, iar oficiali din domeniul sportului urmeaza sa participe la muzeul din Olympia, la 10 mai, la o ceremonie de aprindere a flacarii olimpice, pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Potrivit Reuters, premierul Lucas Papademos urmeaza sa decida daca accepta demisia ministrului Culturii dupa ce "vor fi cunoscute toate detaliile incidentului", iar analisti politici sustin ca demisia lui Geroulanos nu va destabiliza guvernul de la Atena.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22