Ministrul francez de externe: La investigatia accidentului aviatic din Mali vor fi asociate mai multe tari, inclusiv Romania

T.d. | 25.07.2014

Pe aceeași temă

Experti si autoritati aeronautice din mai multe tari for lua parte la investigatia privind cauzele prabusirii avionului companiei Air Algerie in Mali. Romania va participa si ea la cercetari, a declarat ministrul francez de externe, Laurent Fabius, informeaza AFP, conform Agerpres.

'Ancheta va fi condusă în colaborare strânsă cu autoritățile maliene, burkinabeze, algeriene și spaniole', a indicat șeful diplomației franceze într-o declarație acordată presei vineri după-amiază. 'Libanul, Canada, Chile, Luxemburgul și România, ai căror cetățeni se numără printre victime, ne-au adresat cereri de asistență. Ele vor fi evident onorate', a adăugat Fabius.

În cadrul aceleiași intervenții în fața presei, secretarul de stat francez pentru transporturi, Frederic Cuvillier, a precizat că reglementările internaționale privind investigarea accidentelor aviatice permit asocierea în cadrul anchetelor și a statelor care au cetățeni printre victime, nu doar a celor unde a avut loc accidentul, unde era înmatriculată aeronava și unde a fost produsă aceasta.

Avionul, de tipul MD-83, ce fusese închiriat de compania Air Algerie de la compania privată spaniolă Swiftair, s-a prăbușit în noaptea de miercuri spre joi în regiunea Gao din Mali, în timp ce efectua un zbor între Ouagadougou (Bourkina Fasso) și Alger. Toate cele 118 persoane aflate la bord și-au pierdut viața. Printre pasageri s-ar afla și un român, conform primelor date furnizate de autoritățile algeriene, însă deocamdată informația nu a fost confirmată oficial.

Autoritățile de la Paris au precizat că în avion se aflau 54 de francezi, dar și unele persoane cu dublă cetățenie. În urma acestei catastrofe, Algeria a decretat trei zile de doliu național.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22