Ministerul rus de Externe: Expansiunea NATO va forta Rusia sa reactioneze

P.c. | 25.12.2014

Pe aceeași temă

Un purtator de cuvant al Ministerului rus de Externe a declarat, joi, ca expansiunea NATO catre est va forta Rusia sa adopte masuri "adecvate" drept raspuns, relateaza agentia Interfax, relateaza Hotnews.

 
Purtatorul de cuvant, Alexander Lukashevich, a mai declarat in cadrului unui briefing de presa ca Rusia este sigura ca "inclinatia euro-atlantica" a Ucrainei este putin probabil sa ajute Kievul sa-si rezolve dificultatile sociale si economice.
 
 
Anatoli Antonov, ministrul adjunct al Apararii, a exprimat ingrijorarea Rusiei in privinta intensificarii activitatilor NATO la granitele tarii sale, inclusiv in Romania. Acesta a remarcat ca numarul de tancuri este in crestere in Europa, iar activitatea aliantei nord-atlantice, care este bazata acum intr-o localitate din Estonia, "a crescut brusc", relateaza ziare.com
 
 
"Sub sloganul amenintarii ruse, NATO isi construieste potentialul militar in statele baltice, Polonia, Bulgaria si Romania", a spus Antonov, miercuri, citat de Itar Tass.
 
 
Numarul zborurilor efectuate de avioanele tactice NATO la granitele Rusiei s-a dublat in anul 2014, depasind 3.000, a subliniat Antonov. Avioanele de recunoastere au facut de asemenea aproape de doua ori mai multe zboruri deasuprea marilor Baltice si Barents, ajungand la aproape 480 in acest an.
 
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22